Цонко Цонев за "Миден и Рибен Фест 2011": Очаквам жестока конкуренция в готвенето

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:16 / 03.09.2011
726
Традиционният "Миден и Рибен Фест 2011" ще се проведе в Каварна до 5 септември. Кметът на Каварна Цонко Цонев заяви, че предстои един наистина много хубав купон, за жителите и гостите на общината. Той обясни, че същинското начало на фестивала ще бъде дадено в 17.00 часа, когато започва и готвенето. Готвачи освен Цонко Цонев ще бъдат Марта Вачкова и Марияна Попова, а след това и двата отбора на Балчик и Каварна съставен от рибари също ще демонстрират кулинарните си умения.

"Те ще се състезават в готвенето с рибата, която са уловили", каза кметът на Каварна и добави, че компетентно жури ще оценява сготвените ястия. Председател на журито е актьора Никола Анастасов и членове - вокалистите на "Сигнал" и "Ахат" Данчо Караджов и Звезди Керемидчиев.

По отношение на рибата, която ще приготвя кметът на Каварна заяви, че до сега такава не е готвил и добави, че доста прилича на калкан. По думите му рецептата е скромна, но пък много вкусна. "Откакто съществува феста вече осем години, такава риба не съм готвил и мисля, че ще бъде много интересно", коментира Цонко Цонев.

Той добави, че с всяка изминала година фестивалът набира все по-голяма популярност, като това си личи по увеличаващия се брой на посетителите, като специално за това издание се очаква да дойдат доста хора, поради факта, че са и 3 почивни дни. На въпрос дали се отправят покани и към чуждестранни готвачи за участие във фестивала кметът на Каварна заяви, че преди години са участвали сръбски рибари от община Зайчар, като не отхвърли възможността да бъдат поканени и румънски рибари от побратимени градове. Преди години на феста е имало и гости от Турция. По отношение на конкуренцията Цонев категорично заяви, че очаква изключително сериозна борба, тъй като ще си има работа с две жени, които освен, че готвят много добре, но и са амбицирани до край за победата.

"Много жестоко готвене ще бъде, но журито се надявам да отсъди справедливо", каза кметът на морската община и добави, че награда няма да има, защото всичко е за слава. Той подчерта, че основната идея е да се съберат повече хора, които да се забавляват.

Цонев подчерта, че първата вечер на рибния фест ще започне в 20.00 часа с концерт на група "Аналгин". В неделя от 20.00 часа ще свири каварненската рок група АCCESS, а след тях на сцената ще се качат "Сигнал". В понеделник отново от 20.00 часа Поли Генова и "Дани Милев Бенд", които за първи път ще гостуват в Каварна, ще закрият фестивала.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Шофьор блъсна 2-годишно дете и избяга
Ето го извършителя, нанесъл побоя над млад мъж заради паркомясто ...
Лекари се борят за живота на бебе, след като майка му скочи заедн...
Ексклузивно прокурор Анчев: Готова е съдебно-медицинската експерт...
Почина детето, паднало от 5 метра в театъра в Плевен
42-годишен преби възрастен мъж и съпругата му: Причината – засекл...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).