Дават повече яснота за значимостта на разкопките на нос Св. Атанас

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:11 / 09.04.2013
1158
Още в първите дни от началото на Археологически сезон 2013 г. на нос Св. Атанас, гр. Бяла, научната експедиция с ръководител доц. д-р Валери Йотов попадна на съкровище от великолепно запазени златни монети от VI век .

Археологическите проучвания продължават вече пета поредна година и се финансират изцяло с подкрепата на община Бяла. През тази година ще приключи и Проект "Консервация, реставрация, експониране и социализация на Антично селище и късноантична крепост на нос "Св. Атанас" и превръщането им във водеща туристическа атракция на територията на Община Бяла", по Оперативна програна за "Регионално развитие" 2007-2013 г. на Европейския фонд за регионално развитие.

Повече информация за значимостта на разкопките на късноантичната крепост на нос Св. Атанас и за златните монети, ще бъде представена на пресконференция.

Ще присъстват кметът на община Бяла Анастас Трендафилов, доц. д-р Валери Йотов, Александър Минчев - зам.-ръководител на археологическата експедиция и Жасмина Велинова - координатор на Проект "Консервация, реставрация, експониране и социализация на Антично селище и късноантична крепост на нос "Св. Атанас".

Пресконференцията е насрочена за утре от 10 ч. в зала "Одесос" в Археологическия музей, гр. Варна.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Ето го извършителя, нанесъл побоя над млад мъж заради паркомясто ...
Лекари се борят за живота на бебе, след като майка му скочи заедн...
Ексклузивно прокурор Анчев: Готова е съдебно-медицинската експерт...
Почина детето, паднало от 5 метра в театъра в Плевен
42-годишен преби възрастен мъж и съпругата му: Причината – засекл...
Тежка катастрофа! Един е загинал, трима са пострадали


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).