Децата от Детска градина "1 юни" в Бяла празнуваха Деня на Черно море

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:34 / 31.10.2012
1306
По повод на Международния ден на Черно море, децата от втора и трета група на ЦДГ "Първи юни", гр. Бяла и учителките им Петинка Петрова и Соня Чакалова решиха да посветят цяла седмица на морето.

В продължение на дни малчуганите и учителките им работиха, четоха и говориха за морето и Черноморския им град. Всяко дете участва в рисуването и оцветяването на рибки, майсторенето на корабчета от хартия, сглобяването на чадърчета, лепенето на мидички и много други забавни и интересни занимания.

В сряда 31 октомври - Ден на Черно море, се организира открит урок за обобщаване и затвърдяване на знанията за морето и неговите обитатели. Поканени бяха родителите, за да могат да видят как с различни задачи и методи децата са се научили да работят по една и съща тема.

Чете се стихчето "Сърдито море" на поета Илия Буржев, за да научат децата, че морето се нарича "черно", не защото е болно, а защото е бурно през зимата. Пяха се песнички, играха се любознателни игри, разказва се много за морето. По-големите дечица от трета група рецитираха стихотворението "Въпрос" за рибките. Всички малчугани са научили, че градчето им се казва Бяла и се намира на брега на Черно море. За завършек на мероприятието се апликираха аквариуми и конструираха китчета от хартия.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
42-годишен преби възрастен мъж и съпругата му: Причината – засекл...
Тежка катастрофа! Един е загинал, трима са пострадали
20-годишно момиче се заби с колата в къща в село Къкрина – пораже...
Хванаха нелегални мигранти на един от булевардите в Бургас
Тежка катастрофа край Шумен, магистралата е затворена
Няма данни за пострадали или разрушения в Русенско след силното з...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).