Девненско село ще се сдобие с канализация

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:26 / 01.09.2011
945
Девненското село Кипра ще се сдобие с чисто нова канализация чрез европейско финансиране в размер на над 2 млн. лв. До октомври догодина изграждането й трябва да е готово и жителите на селото ще имат напълно затворен воден цикъл. Проектът е под надслов "Доизграждане на битова канализация на с. Кипра, община Девня".

"Селото е с население 500 - 600 души, което не е малко. Качеството на живот на всички ще се подобри значително след изграждане на каналите. Освен това се надяваме да повишим привлекателността на района за развитие на бизнеса и създаване на възможности за инвестиции. Очакваме също повишение на заетостта във връзка с обслужване на канализацията. Не на последно място е и намаляването на вредното влияние както върху природата, така и върху човешкото здраве", коментира зам.-кметът на Девня Ели Иванова.

Общината се състои от 3 съставни селища - освен Девня това са с. Кипра и с. Падина. Последното населено място също няма канализация, но там изграждането й ще се случи много по-трудно. Причината е в това, че релефът на селото е с обратен наклон спрямо пречиствателната станция и каналът ще иска изключително висока инвестиция. Ето защо засега строеж там няма да се случи. По-нататък обаче от общината имат планове отново да потърсят европейски средства за благоустрояването и на Падина. В дългосрочен план управата на Девня има намерение усилено да развива и туризма в района. На територията на общината се намират уникалният Музей на мозайките, Етнографският комплекс и Вълшебният извор.

Източник: в. Черно море

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Шофьор блъсна 2-годишно дете и избяга
Ето го извършителя, нанесъл побоя над млад мъж заради паркомясто ...
Лекари се борят за живота на бебе, след като майка му скочи заедн...
Ексклузивно прокурор Анчев: Готова е съдебно-медицинската експерт...
Почина детето, паднало от 5 метра в театъра в Плевен
42-годишен преби възрастен мъж и съпругата му: Причината – засекл...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).