Диското превзе Златни пясъци

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:30 / 25.06.2009
797
Повече от 25 немски и MTV звезди се събраха в курорта Златни пясъци за фестивала Ballermann Hits. Лятната фиеста бе открита вчера следобед, като ще продължи и днес.

На сцената на плажа пред хотел "Адмирал" - PR Club ще се качат световни звезди като Alcazar, Sonic Palms, Loona, DJ Otzi, Jay del Alma, Cascada, Hermes House Band, както и популярните в Германия Jurgen Drews, Mickie Krause и Markus Becker. Според програмата на фестивала диджеи подгряват купонджиите от 14 до 17 ч., а след това до 22 часа се провеждат концерти на MTV изпълнители на живо. Входът за "Ballermann Hits" е свободен.

Цялото събитие ще бъде излъчено след месец - на 25 юли от 20,15 ч., по телевизия RTL 2. Очаквана аудитория е над 3 милиона зрители. Датата 25 юли не е случайна - в същия ден компанията EMI пуска официално на пазара в Европа вече легендарния ежегоден двоен компакт диск Ballermann Hits. Тиражът ще е минимум 300 000 броя и над 350 000 легални даунлоуда. Клипове от фестивала пък ще се излъчват многократно до следващия фестивал Ballermann Hits 2010. Освен филмирането на фестивала RTL 2 планират да заснемат и излъчат и други два филма за Варна и Златни пясъци - единият ще е тип „мейкинг", а вторият - за града и курорта.

Името на фестивала произлиза от Балеарските острови, тъй като до сега /вече 8 години/ се е провеждал на най-големия от тях - Майорка. Златни пясъци обаче го отмъкна от Балеарските острови, като пребори световния курорт. Договорът за провеждането на музикалния форум в България е за пет години.Според организаторите - телевизия RTL 2, продуцентската компания UFA и музикалният издател EMI, районът на Варна е по-близък до духа и профила на публиката. Подготовката на събитието бе облекчена с 40 000 лева, които Община Варна отпусна след решение на местния Общински съвет през май.

Фестивалът е добър шанс за привличане на нови гости на Варна и за реклама на българското Черноморие. Проявата идва в най-подходящия момент - световната финансова криза се отразява осезаемо на новия летен сезон по родното Черноморие. Немците и туристите от останалите западноевропейски държави са по-малко в сравнение с предходни години. На Златния пясъци не всички хотели са пълни, а заведения и магазини се оплакват от слабия оборот.

Схващането, че Златни пясъци е курорт на германските баби, вече не отговаря на истината. Младите хора на възраст 18-25 години идват за забавление, и тъй като вече могат да го намерят тук, това ще промени основния контингент от германски и австрийски туристи, смятат организаторите от българска страна - фирма "Холидей шоп". Според мениджърите, ако фестивалът премине успешно, младите туристи догодина ще се увеличат с над 30%.

Източник: Дарик


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Калин Стоянов ще бъде втори в листите на "ДПС-Ново начало" в Бург...
Торнадо се образува край бреговете на Ахтопол
Шофьор блъсна 2-годишно дете и избяга
Ето го извършителя, нанесъл побоя над млад мъж заради паркомясто ...
Лекари се борят за живота на бебе, след като майка му скочи заедн...
Ексклузивно прокурор Анчев: Готова е съдебно-медицинската експерт...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).