До 14 % достига безработицата във варненската община Суворово

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:55 / 30.12.2011
534
Един от големите проблеми и трудности пред община Суворово е безработицата. В различните периоди от годината тя се движи между 12 и 14 %. Това заяви кметът на община Суворово Павлин Параскевов.

По неговите думи, в това отношение в общината се изпълняват два проекта по ОП "Развитие на човешките ресурси" Над 30 човека са назначени като домашни помощници по първия проект. Те обгрижват 50 души. "Другия проект е Център за социална рехабилитация и интеграция. Там работят 10 човека, които се грижат за над 60 души с физически увреждания", посочи Параскевов.

По програма "Развитие" са проведени курсове за строители и озеленители и са назначени за една година 23 озеленители и 32 строители. "Общината прави всичко възможно по отношение на работата на хората, но трудността идва от това, че много хора, които работиха извън общината се завърнаха", посочи Павлин Параскевов. Той каза, че тази година е продължило стабилизирането при земеделските производители защото голяма час от населението на общината се занимава със земеделие. "По отношение на външните инвестиции в община Суворово, мога да кажа, че един много голям проект на испанска фирма вече се завършва и може би в началото на следващата година ще бъде въведен в експлоатация - това е голям ветроенергиен парк", каза още кмета на Суворово. Той допълни, че следващата година предстои оптимизация на структурата на общината. В това отношение някои дирекции и отдели ще бъдат слети. "Въпреки това едва ли ще има съкращение на щата", посочи Павлин Параскевов.

Източник: агенция "Фокус"


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Ето го извършителя, нанесъл побоя над млад мъж заради паркомясто ...
Лекари се борят за живота на бебе, след като майка му скочи заедн...
Ексклузивно прокурор Анчев: Готова е съдебно-медицинската експерт...
Почина детето, паднало от 5 метра в театъра в Плевен
42-годишен преби възрастен мъж и съпругата му: Причината – засекл...
Тежка катастрофа! Един е загинал, трима са пострадали


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).