До края на годината поставят предпазни мрежи на Мадарските скали

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:31 / 31.07.2008
715
До края на годината ще бъдат поставени предпазните мрежи на Мадарските скали, съобщи кметът Красимир Костов по време на обсъждането в Общинския съвет на докладната записка за предоставяне на средства за реставрация на Мадарския конник. Необходимите за целта 500 хиляди лева са осигурени от Министерство на културата. Общинските съветници единодушно приеха да бъдат отпуснати 10 хиляди лева от общинския бюджет за консервацията на скалния релеф. По време на дебатите вносителят Даниела Русева съобщи, че Общинският съвет на Варна вече е отпуснал 10 хиляди лева за целта, а тя е получила уверение от кмета на Велико Търново, че Общинският съвет в Старопрестолния град ще стори същото през септември.

Даниела Русева обърна сериозно внимание на това, че трябва да бъде изготвена стратегия за развитие на Мадарския конник като туристически център, нещо което в момента не е направено. Тя цитира данните, че през 2007 г. Велико Търново е посетено от 400 хиляди туристи, Регионалния исторически музей в Казанлък - от 127 хиляди, а Мадарския конник от едва 45 690 души.

Общинските съветници гласуваха също да дарят юлските си възнаграждения за реставрацията на Мадарския конник. Тъй като от ГЕРБ даряват заплатите си за други цели, те декларираха, че ще внесат лични средства, а от Атака заявиха, че ще внесат допълнително пари.

Източник: Агенция "Фокус"


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Политическият пъзел в Благоевградска област става все по-заплетен...
Автомобил се заби в мантинелата на АМ "Хемус"
В Добричко: Само за дни - 4 опита за "ало" измами, 80-годишна жен...
Калин Стоянов ще бъде втори в листите на "ДПС-Ново начало" в Бург...
Торнадо се образува край бреговете на Ахтопол
Шофьор блъсна 2-годишно дете и избяга


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).