До края на юли община Шабла има 3773 лв. приходи от туристическа такса

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:52 / 31.08.2010
452
До края на юли община Шабла има 3773 лв. приходи от туристическа такса. Това каза зам.-кметът на общината Мариян Жечев. Той подчерта, че за общината туристическата такса никога не е била основен приходоизточник, защото местата за настаняване са ограничени. "Но в сравнение с миналата година имаме ръст като се е увеличил не само туристическият поток, но и местата за настаняване в села като Крапец и други, които са край морето. Там има нови туристически обекти, които макар и малки, макар и семеен бизнес ни радва, защото това се случва при нас", каза още той. Жечев добави, че община Шабла не залага на продажба на имоти или дълготрайни материални активи.

"Продавани са само права - отстъпени права за строеж и ние не разчитаме на приходи от продажби. Ние обаче разчитаме на прихода от данъците от придобиване на имущество, който пък е данък върху продажбите. Този данък в сравнение с 2008 година е спаднал 10 пъти. Ако през 2008 година към август сме имали 700 хил. лв., сега имаме събрани 70 хил. лв. Ако през 2008 година е имало някакъв бум на пазара, то сега всичко е замряло и този бум е около нулата", беше категоричен Жечев.

Източник: Агенция "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Торнадо се образува край бреговете на Ахтопол
Шофьор блъсна 2-годишно дете и избяга
Ето го извършителя, нанесъл побоя над млад мъж заради паркомясто ...
Лекари се борят за живота на бебе, след като майка му скочи заедн...
Ексклузивно прокурор Анчев: Готова е съдебно-медицинската експерт...
Почина детето, паднало от 5 метра в театъра в Плевен


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).