Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Домашен арест за двама от шуменска престъпна група за разпространение на наркотици
Автор: Екип Varna24.bg 14:20 / 19.05.2010Коментари (0)819
© Varna24.bg
Петър Атанасов и Кънчо Кънчев, разследвани затова, че от юни миналата година и до началото на март тази година, като участници в организирана престъпна група разпространявали марихуана и амфетамини в Шумен ще търпят мярка за неотклонение „домашен арест". Апелативният съд във Варна потвърди определения на Шуменския окръжен съд от началото на м. май тази година, с които спрямо 20 годишния Петър и година по-малкия от него Кънчев са били изменени първоначалните мерки за принуда - от „задържане под стража" в „домашен арест".

Пресслужбата на съда припомня, че двамата младежи попаднаха в ареста в началото на м. март тази година заедно с други трима свои съграждани, обвинени за участие в престъпна група, разпространявала наркотици в Шумен. Росен Хараланов, Антонио Йорданов, Никола Костов, Кънчо Кънчев и Петър Атанасов, са разследвани затова, че от юни миналата година до началото на март 2010 година, като организирана престъпна група разпространявали марихуана и амфетамини в Шумен .Лидер на групата бил 34 годишният Никола Костов, с прякор „Гълъба", или „Кольо Монопола". Според събраните гласни, писмени и други доказателства той бил един от най-големите наркодилъри в Шумен. Според разследващите именно „Гълъба" е изградил мрежата за разпространение. Създал сериозна йерархия между пласьорите, сред които и ученикът от ПГМЕТТ „Хр.Ботев" Кънчо Кънчев. Групата е действала изключително дръзко, цинично и брутално. Спрямо зависими от дрогата лица са използвани различни принудителни действия - заплахи за причиняване на телесни повреди, парични заеми и други, за да бъдат вкарани в схемата за продажба на наркотици. В тази насока има събрани множество гласни и други доказателства.

Апелативният съд определи като неоснователен протеста на Шуменска окръжна прокуратура за всяка една от изменените процесуални мерки за принуда на Атанасов и на Кънчев. Въззивният съд сподели основанията на първоинстанционния съд за определяне на „домашен арест" за двамата, разследвани за наркоразпространение. И за тази съдебна инстанция продължава да е в сила обоснования извод, че младежите са съпричастни към престъпната дейност на групата. Основания за това се намират в многобройните гласни свидетелства, както и в тези, събрани със СРС. Петър е бил обект на наказателни действия от страна на лидера на групата, заради неиздължени средства от продажбите и след като изразил желание да преустанови престъпната дейност. Както той, така и Кънчо са съдействали за разкриване на обективната истина и са изразили критично отношение към стореното. Чистото съдебно минало на двамата, както и обстоятелството, че основните свидетели по това дознание вече са разпитани, водят и въззивния съд до извода, че няма опасност както Атанасов и Кънчев да се укрият от следствените органи, ако са с по-леки мерки за процесуална принуда.. Според съда, „домашният арест" ще изиграе своята превантивна роля и ще бъде допълнителен гарант, че младежите няма да извършат други престъпления.

Определенията на Варненския апелативен съд не подлежат на обжалване.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
Световна черна хроника
Отбелязване на Деня на Независимостта
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Природни стихии
Борба за влияние в Близкия Изток
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: