Двама данъчни задържани с подкуп, Спецов с остра реакция

Автор: Петър Дучев
Коментари (3)
16:26 / 20.06.2024
1067
Служителите на НАП, задържани от полицията за подкуп, са сериозен удар по имиджа на институцията и по доброто име на 8000 колеги, работещи честно и добросъвестно в приходната агенция. Това заяви изпълнителният директор на НАП Румен Спецов по повод ареста на двама инспектори в сектор "Проверки" в Кърджали.

Те бяха задържани за корупционно престъпление, като до момента от прокуратурата не са им повдигнали обвинения.

"Ще окажем пълно съдействие на МВР и прокуратурата за изясняване на случая. Спрямо служителите ще бъде наложена най-строгата санкция, предвидена в Закона за държавния служител, защото е недопустимо сред нас да има хора, които с действията си петнят труда и хвърлят сянка на съмнение върху честността и коректността на 8000 души, работещи в НАП", заяви още Спецов.

Той беше категоричен, че ръководството на приходната агенция е безкомпромисно към всяка проява на корупция, натиск и опит да се руши доверието на обществото в институцията.

Виж коментарите (3)
Още новини от Регионални новини:
Автомобил се запали в движение на Дунав мост
Какво показаха пробите на морската вода при Кранево и Албена?
НАП започва проверки по морето
Шофьорка излетя от пътя Варна-Бургас
Мутренски изпълнения на пътя София – Бургас
Туристка е тежко ранена, след като падна от увеселително влакче н...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).