Две години собственици на имоти чакат да им прекарат ток

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (4)
17:04 / 14.11.2011
833
Две години собственици на имоти във вилна зона до Добрич чакат EON да им прекара ток. В края но октомври 2009 г. е сключен предварителен договор за присъединяване към мрежата, а миналата година и окончателен договор. Въпреки това обаче, ток все още няма.

Макар че имотите на тези хора са в непосредствена близост до Добрич, нямат електричество. Затова и започват процедура за присъединяване към електроразпределителната мрежа още преди две години. Сключват договор и внасят такса от 444 лева за включване.

"Първата сума я внесохме октомври 2009 г. и очаквахме да вършат някаква работа, след като сме платили сумата за присъединяване, но не се получи нищо. В края на април 2010-та ни извикаха и ни казаха, че ще започнат работа, но трябва да внесем цялата сума, която трябва да се плати. Сумата идваше около 1800 лева. Събрахме парите, внесохме ги, като пак уверението беше, че до 4 месеца ще имаме ток. Обаче така и токът все още го няма", разказва Димитър Господинов.

След като продължават да са без прекарано електричество, хората пишат две жалби до дружеството. В първата им се извиняват за неудобството, а в отговор на втората пишат, че е необходимо време, тъй като линията трябва да мине през чужд имот. За хората, внесли по близо 2000 лева обаче, това не е извинение.

"Има проблем, съгласни сме. Но когато направиха и ни взеха документите и парички за такса проучване, какво проучваха тогава? Би трябвало тогава още да им стане ясно, че няма да стане и имат някакви проблеми", недоумява Румяна Христова.

В отговор от EON отговориха, че причина за двугодишното забавяне е, че за местността липсва подробен устройствен план, който е необходимо условие за законното присъединяване към електроразпределителната мрежа. Планът вече е готов, но така и не става ясно кога ще бъде изградено трасето.

Източник: bTV


Виж коментарите (4)
Още новини от Регионални новини:
Шофьор блъсна 2-годишно дете и избяга
Ето го извършителя, нанесъл побоя над млад мъж заради паркомясто ...
Лекари се борят за живота на бебе, след като майка му скочи заедн...
Ексклузивно прокурор Анчев: Готова е съдебно-медицинската експерт...
Почина детето, паднало от 5 метра в театъра в Плевен
42-годишен преби възрастен мъж и съпругата му: Причината – засекл...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).