Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Евродепутат дари книги на читалищната библиотека в с. Приселци
Автор: Екип Varna24.bg 15:51 / 11.12.2015Коментари (0)838
©
Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев дари книги на библиотеката в Народно читалище "Просвета - 1927" в с. Приселци, община Аврен. Жестът бе в отговор на молба от читалищното настоятелство, което от години разчита на дарения, за да обогати библиотечния фонд.

Емил Радев осигури за библиотеката колекция от над 30 издания с детско-юношеска класика, която е сред задължителната българска и чуждестранна литература за учениците. Част от дарението са и романи на съвременни български автори като Людмила Филипова, Милен Русков и Калин Терзийски, книгата "Васил Левски" на проф. Николай Генчев, както и актуални младежки фентъзи поредици.

"Подкрепата за обновяване на библиотечния фонд е част от усилията за приобщаване на младите хора към четенето. Това е кауза, с която съм се ангажирал, защото вярвам, че отношението към книгите и образованието е белег за развитието на едно общество. Вече установих добро сътрудничество с регионалните библиотеки във Варна и в Силистра. Радвам се, че мога да подпомогна и активната работа на читалището в Приселци - единственото културно средище в селото", коментира евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП.

Той бе топло посрещнат от читалищното настоятелство и участници в самодейните състави, които му благодариха за дарението и го запознаха с работата си.

"Библиотеката има 150 редовни читатели. Сред тях са и много деца, които най-често търсят изучаваните в училище художествени произведения", обясни Николета Василева, председател на читалищното настоятелство. Тя обсъди с Емил Радев идеята си да обособи в библиотеката и кът за електронно четене, който да бъде на разположение и на деца, и на възрастни. Евродепутатът се ангажира да подпомогне инициативата, като съдейства за осигуряването на необходимите за целта два компютъра.

"Приселци се развива с много бързи темпове и населението на селото вече е около 3000 души. Над 900 от тях са с постоянен, а други 1200 - с настоящ адрес в селото. Затова е важно, че читалището развива разнообразна дейност и приобщава хора от различни възрасти", коментира кметът на с. Приселци Слави Кирязов.

Представители на самодейните състави оцениха високо съдействието, което получават от него и от кмета на община Аврен Емануил Манолов, за да участват в редица фестивали из цялата страна. За тази подкрепа ние пък се отблагодаряваме с наградите и медалите, които печелим и с които популяризираме нашия роден край, споделиха дами от фолклорния състав към читалището.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Софка заминава
15:40 / 21.09.2024
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Природни стихии
Космическа надпревара
Хороскоп за деня
Голямо количество радиоактивен метал е открито в Пловдивска област
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: