Голям интерес към Водица, варненци, англичани, гърци и германци с имоти в селото

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:40 / 19.07.2011
1823
В село Водица почти няма изоставени къщи. Има такива, които не се поддържат в добро състояние, но като цяло запустелите къщи липсват. Това зави кметът на аксаковското село Добринка Стоянова. По нейните думи, интересът към закупуване на имоти във Водица е голям и в момента в селото живеят освен варненци още и англичани, гърци и германци.

"Преди имахме проблеми с инфраструктурата, но напоследък от община Аксаково редовно запълват дупките по пътищата и те в момента са в задоволително състояние", посочи Добринка Стоянова. Тя каза, че в селото все още канализация няма. Преди време е имало идеен проект за построяване на такава, но икономическата криза е стопирала начинанието за неопределено време. Добринка Стоянова допълни, че в селото почти няма безработица и повечето хора работят във Варна или Аксаково. Най-голямата гордост на жителите на водица е новата църква построена преди два месеца.

"Когато преди шест години на общоселско събрание обсъждахме построяването на нов храм имаше наши съселяни, които бяха против строежа, като заявиха, че има по-важни неща като тротоарите и пътищата. Радвам се да видя, че днес всички те влизат в църквата и палят свещи", посочи Добринка Стоянова.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Шофьор блъсна 2-годишно дете и избяга
Ето го извършителя, нанесъл побоя над млад мъж заради паркомясто ...
Лекари се борят за живота на бебе, след като майка му скочи заедн...
Ексклузивно прокурор Анчев: Готова е съдебно-медицинската експерт...
Почина детето, паднало от 5 метра в театъра в Плевен
42-годишен преби възрастен мъж и съпругата му: Причината – засекл...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).