Голямо сърце бе монтирано край Варна, ето защо

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:15 / 06.06.2024
1412
В зоната за отдих и риболов в село Страшимирово, община Белослав, се състоя официалното откриване на нова атракция за жителите и посетителите на селото – метална люлка тип "Сърце“. Край монтираното съоръжение са поставени и три броя контейнери за разделно събиране на отпадъци, като идеята е това да допринесе за формирането и изграждането на екологични ценности у всички, които посещават зоната с цел риболов и туризъм. Проектът по идея на кмета на селото Калоян Николов "Към Сърцето на село Страшимирово“ се осъществи с финансиране от инициативата "ЕНЕРГО-ПРО за обществото“ в направление "Изграждане на екологични ценности“. Поради еко насочеността на проекта неговото официално откриване се проведе именно на 5 юни – Световния ден на околната среда.

Гости на събитието бяха зам.-кметът на община Белослав, Деница Тодорова, председателят на общински съвет Белослав, Анатоли Апостолов, кметът на село Страшимирово, както и представители на ЕНЕРГО-ПРО като спонсор. По време на тържеството децата от местната детска градина "Незабравка“ поздравиха присъстващите със свои танцувални и певчески изпълнения. Детското учебно заведение от своя страна също е бенефициент в социалната инициатива на енергийната компания. Проектът с наименование "Еко кът "Цветен рай“ се осъществи в двора на детската градина и целта му е да окаже положително въздействие върху работата с деца, и в частност върху изграждане на екологосъобразни модели на поведение чрез формиране на знания, умения и отношения на децата към природната  и околната среда.

Госпожа Деница Тодорова изрази благодарност от името на всички жители на село Страшимирово за възможността проектът да бъде реализиран. Той несъмнено ще допринесе за осъществяването на повече съвместни дейности, за формирането на позитивна нагласа към природата и устойчива промяна изцяло в полза за местната общност, което стои в основата на концепцията на инициативата ЕНЕРГО-ПРО за обществото.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Автомобил се запали в движение на Дунав мост
Какво показаха пробите на морската вода при Кранево и Албена?
НАП започва проверки по морето
Шофьорка излетя от пътя Варна-Бургас
Мутренски изпълнения на пътя София – Бургас
Туристка е тежко ранена, след като падна от увеселително влакче н...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).