"Избрах да работя в България, защото имате прекрасна природа. Харесвам страната Ви заради спокойствието, слънцето и морето. Работил съм в Германия, Франция, Англия и в Америка, но тук се чувствам най-добре.
В родната си Франция съм се учил от едни от най-големите майстори в готварството, но най-големият и безценен опит съм взел от родителите ми. Майка ми е италианка, а баща ми французин. Двамата научиха мен, трите ми сестри и брат ми още като деца да можем да готвим. На 5 годинки правих специалитети и сосове, каквито и готвачите в ресторантите не могат да приготвят. Готвил съм за известни хора, като Майкъл Джексън обичаше салата с цветя, а Мадона си падаше по рибните деликатеси и италианска храна. В Албена гостите най-много обичат да им приготвям френски традиционни специалитети", сподели Ламонтан. Неговата голяма мечта е ресторантът, в който работи да стане най-известният в България. Именно заради това винаги дава най-доброто от себе си в кухнята и винаги изненадва своите клиенти с рецепти, които присъстват само в неговото меню.
"Много от кулинарните ми произведения са от моите родители. С годините малко съм ги попроменил и съм ги направил още по-вкусни", разказва френският специалист.
Той има три деца - двама сина на 15 и 23 г. и дъщеря на 28 г., която живее в Англия и работи като мениджър в ресторант.
"Единият ми син е идвал три пъти в Албена. Много му харесва плажа, храната, морето. Нашето семейство е голяма реклама на България за нашите приятели във Франция, тъй като постоянно по Фейсбук и скайп им показваме със снимки колко е красиво тук", разказа още Ламонтан.
Неговото хоби през свободното му време е да се грижи за плодоведете и зеленчуците в градината си.