Гражданите на Добрич ще плащат, за да паркират пред дома си

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:41 / 21.06.2011
567
Нов начин да бръкне в отънелите джобове на добричлии намери кметът, подкрепен от ГЕРБ за настоящия мандат, Детелина Николова с въвеждането на синя зона за паркиране в центъра. Преди няколко месеца този проект беше отхвърлен от Върховния административен съд, като определението не подлежеше на обжалване. Тайно и полека на сайта на общината се появи нова наредба за такава зона и еднопосочно движение и от 23 юни тя ще е факт. Най-ощетени са живеещите в района на зоната, тъй като разпоредбата на общината гласи, че трябва да плащат 12 лв. абонамент на месец, за да паркират пред домовете си. Това прави 120 лв. годишно.

За синята зона гражданите ще плащат само в делничните дни за периода от 8 до 18 ч. такса от 1 лев за час престой. Обособяват се 400 паркоместа, като 200 от тях са за платено паркиране, 80 са за служебен абонамент и 120 за живеещите в района. Таксата за служебен абонамент е 60 лв. Пред поликлиниката в центъра са осигурени 3 места за автомобили и линейки на лечебното заведение. На тези места шофьорите, които водят болни хора, ще могат да спират безплатно, след което трябва да освободят местата.

Въвеждането на синя зона е необходимо поради "съществуващите сериозни проблеми с трафика и затрудненото паркиране, както и с организацията на движението, отнасяща се до зареждането на големия брой магазини, паркирането на пътни превозни средства по улични платна в централната градска част, тротоари, плочници и зелени площи", аргументират се от общината с тези общи приказки като за преамбюл за проект по европейска програма.

Източник: в. Народно дело

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Шофьор блъсна 2-годишно дете и избяга
Ето го извършителя, нанесъл побоя над млад мъж заради паркомясто ...
Лекари се борят за живота на бебе, след като майка му скочи заедн...
Ексклузивно прокурор Анчев: Готова е съдебно-медицинската експерт...
Почина детето, паднало от 5 метра в театъра в Плевен
42-годишен преби възрастен мъж и съпругата му: Причината – засекл...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).