Група от Бяла със златен медал от шампионата по народни изкуства

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:35 / 31.08.2011
821
Групата за шлагерни песни "Мелодия" към НЧ"Пробуда 1928"- гр.Бяла, обл.Варна с ръководител Любомир Любенов получи златен медал, титлата Национален шампион и призова статуетка Златен Орфей на Втория Национален шампионат по народни изкуства "Евро фолк 2011".

През месец юни 2011 г. в категория стари градски и шлагерни песни ГШП "Мелодия", за втора поредна година е обявена за Европейски шампион. Групата работи от 3 г. към читалището в гр.Бяла, а репертоара й включва шлагерни песни от българската естрада през 50-те, 60 -те и 70 - те години.

Изпълнителите очакват с нетърпение Празника на гр.Бяла, който по традиция се чества на пети септември. На връх празника кмета на гр.Бяла, Анастас Трендафилов ще поздрави победителите, донесли европейска слава на града. През последните години общинското ръководство успешно е съсредоточило усилия за развитието на Бяла, като център на културен туризъм и отличията, спечелени от Групата за шлагерни песни "Мелодия" са още една крачка по пътя към превръщането на Общината в една от желаните и обичани туристически дестинации по нашето Черноморие.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Шофьор блъсна 2-годишно дете и избяга
Ето го извършителя, нанесъл побоя над млад мъж заради паркомясто ...
Лекари се борят за живота на бебе, след като майка му скочи заедн...
Ексклузивно прокурор Анчев: Готова е съдебно-медицинската експерт...
Почина детето, паднало от 5 метра в театъра в Плевен
42-годишен преби възрастен мъж и съпругата му: Причината – засекл...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).