Хотелиери по морето купуват храни с изтекъл срок на годност, погват ги с масови проеврки

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:53 / 02.06.2011
796
От 10 юни до края на сезона ще се правят масови проверки по хотелите по Българското Черноморие за продукти с изтекъл срок на годност. Това съобщи шефът на Българската агенция за безопасност на храните Йордан Войнов. Имало практика някои хотелиери да купуват храни с изтекъл срок, защото са по-евтини. След това с тези суровини се приготвят манджите за почиващите на база ол инклузив, обясни Войнов. Освен големите хотели на проверка ще бъдат подложени и временните обекти за продажба на храни. В момента има много търговци, които приготвят всякаква храна на колички, което е недопустимо, твърди шефът на агенцията по храните.

Резултатите от извършени проверки на пилешкото месо, които Войнов огласи вчера, показват, че от 12 проверени предприятия само четири са били изрядни. При останалите са констатирани нарушения относно информацията на етикетите. Масово производителите изписвали на етикета "пилешко месо", а истинското наименование на продукта е месна заготовка, и по този начин заблуждавали потребителите. Разликата е, че при заготовките е допустимо допълнителното влагане на вода, но това трябва да бъде изписано върху продукта. Проверката установила, че влаганите солеви разтвори надвишават от 20 до 50 на сто допустимото количество вода.

Източник: в. "Монитор"


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Шофьор блъсна 2-годишно дете и избяга
Ето го извършителя, нанесъл побоя над млад мъж заради паркомясто ...
Лекари се борят за живота на бебе, след като майка му скочи заедн...
Ексклузивно прокурор Анчев: Готова е съдебно-медицинската експерт...
Почина детето, паднало от 5 метра в театъра в Плевен
42-годишен преби възрастен мъж и съпругата му: Причината – засекл...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).