Хванаха с подкуп началник в Общинска служба "Земеделие" в Ловешко

Автор: Петър Дучев
Коментари (0)
11:56 / 30.08.2024
1229
След акция на ГДБОП е задържано длъжностно лице в Ловешко за извършено престъпление - подкуп. Това обяви на брифинг окръжният прокурор Валентин Вълков, предаде репортер на "Фокус".

"Веднага след получаване на поредна сума от пари от едно от лицата, за които той е изготвил неправомерно писмени документи. Касае се за това длъжностно лице, говорим за началник на Общинска служба "Земеделие" в една от общините на територията Ловешка област, което неправомерно и в разрез със служебните си задължения е изготвил писмени документи, касаещи преразпределяне на земеделските земи, които крупни земеделски производители на територията на тази община обработват както през миналите, така и през настоящата и бъдещата стопански години. Тези документи са т. нар. споразумения, които всяка година се изготвят между земеделските производители и касаят преразпределяне на земеделските площи", уточниха от държавното обвинение и допълниха, че тези споразумения касаят кандидатстването по европейски проекти.

Те неправомерно са били изготвяни от задържания, за което той е определял колко да му бъде заплатено за "услугата".

Към момента обвиняемият е задържан за до 72 часа като предстои в днешния ден да бъде поискана най-тежката мярка спрямо него.

Той е хванат с четирицифрена сума като това е било поредно плащане.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Хванаха нелегални мигранти на един от булевардите в Бургас
Тежка катастрофа край Шумен, магистралата е затворена
Няма данни за пострадали или разрушения в Русенско след силното з...
Бившият кмет на Омуртаг Ешреф Ешрефов излиза под гаранция
Верижна катастрофа с три тира!
Километрично задръстване на АМ "Тракия": В посока София има две к...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).