И баничките закъсаха покрай вялото строителство

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:04 / 29.05.2009
672
С 25% е намаляло потреблението на закуски заради кризата в строителния отрасъл, казаха хлебопроизводители от Добричко на традиционната им изложба по повод Деня на хлебаря - Спасовден. Тя беше експонирана в етнографския комплекс "Старият Добрич" в Добрич. "По-рано, преди да отидат на обектите, купуваха банички, хляб и други закуски" - добавят хлебарите. Те са категорични, че сме се научили да ценим повече хляба и да не го разхищаваме. Наблюдавала се тенденция все повече клиенти да предпочитат ръчен хляб, казват още те. Над 20 фирми от Добричка област участваха в изложбата. Техни представители заявиха, че за да запазят кадрите си, които са подготвяли с години, са преминали към намаление на заплатата им с 15 - 20 процента и им дават повече почивни дни.

"Цените на хлебните продукти са стабилни и сравнителни приемливи и за производители, и за клиенти. Прогнозата ни е, че до края на август те ще се запазят. И при цена на пшеница от нова реколта от 250 до 280 лв. цената на кг хляб ще е около 1,40 лв. за кг" - заяви председателят на Регионалната организация на хлебопроизводителите и сладкарите в Добричка област Тошко Няголов.

"Кризата се усеща и в нашия бранш. При повишена цена от 5 процента на тока няма да има поскъпване на хляба" - каза още Няголов. Според него повече тревога трябва да предизвика фактът, че сивата икономика в бранша се увеличава.

Източник: в. "Народно дело"


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Автомобил се заби в манитнелата на АМ "Хемус"
В Добричко: Само за дни - 4 опита за "ало" измами, 80-годишна жен...
Калин Стоянов ще бъде втори в листите на "ДПС-Ново начало" в Бург...
Торнадо се образува край бреговете на Ахтопол
Шофьор блъсна 2-годишно дете и избяга
Ето го извършителя, нанесъл побоя над млад мъж заради паркомясто ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).