Инспектори установиха незаконни мрежи за риболов в язовир "Цонево"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:55 / 29.05.2024
1318
Инспектори на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) във Варна установиха нарушение на законодателството в язовир "Цонево", Варненска област. При обход с патрулна лодка, те се натъкнаха и извадиха хрилни мрежи с обща дължина 150 метра в близост до моста на село Добромир. В мрежите бяха оплетени 15 кг риба от вида сребриста каракуда, която върнаха обратно във водите на язовира. ИАРА конфискува и лодката, с която са заложили мрежите, но нарушителите ги е нямало.

Инспектори от ИАРА - Варна хванаха нарушител, продаващ риба в собствената си кола. Лицето е извършвало търговска дейност от багажник на автомобилно превозно средство и му беше съставен Акт за установяване на административно нарушение (АУАН). Екипите са наблюдавали нарушителя и в точния момент провеждат проверката. Лицето не предоставя необходимите документи за произход на рибата. Уловената риба е от вида сребриста каракуда (20,500 кг), съобщиха от Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Разкрит е заговор за убийството на папа Франциск по време на посе...
Почитаме 108-годишнина от Добричката епопея
Фекални води текат по улица в Китен
Започна 27-ия Международен конкурс "Надежди, таланти, майстори" в...
Близо 500 участници от рекордните 78 отбора на маратона в София
Тежък инцидент! Влак помете кола, има загинал


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).