Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Институции обсъдиха идния туристически сезон в Балчик
Автор: Екип Varna24.bg 14:57 / 09.04.2010Коментари (0)594
© Varna24.bg
Актуални въпроси, свързани с предстоящия туристически сезон обсъдиха браншовици и представители на различни институции в община Балчик. На срещата взеха участие над 50 туроператори, туристически агенции, хотелиери, ресторантьори, концесионери и наематели на плажове. По актуалните въпроси отговаряха и даваха насоки за работа представители на Комисията за защита на потребителите, РИОКОЗ - Добрич, Областна управа - Добрич, БЧК, както и служба "Миграция" към Областна дирекция на МВР, РУ на МВР - Балчик и РС ПБС. Срещата бе ръководена от заместник-кмета с ресор туризъм Къймет Тургут.

Основните проблеми, които поставиха присъстващите, бяха свързани с възстановяването на колектора в Кранево, който сериозно пострада от морските вълни през март. Според браншовици, ако не се вземат спешни мерки, сезонът там е обречен.

Своевременното откриване и отдаване на плажните ивици и контрола по тяхното поддържане също бе обект на разговори, както и отнесените от морето пясъчни ивици в Кранево. По-подробни насоки за работата през туристическия сезон даде новият директор на регионалната дирекция на Комисия за защита на потребителите във Варна Илиян Станоев - бивш зам.-кмет на община Балчик. Предвижда се специално внимание да бъде обърнато на такситата и техните тарифи през летния сезон, подчерта той. Много големи са и глобите, които ще търпят лицата, представящи заблуждаваща или нелоялна реклама. За пример Станоев посочи най-честото нарушение, когато стаи за подслон се рекламират като хотели. Информацията за туристическия продукт трябва да е ясна и недвусмислена, а всички цени трябва да бъдат обявени в лева, поясни той.

По въпроса с разрушения колектор в Кранево от Областната управа в Добрич съобщиха, че количествено-стойностните сметки за възстановяването му ще бъдат преизчислени. Ще бъдат възложени предпроектни проучвания за изграждането на нов колектор, тъй като дъното на морето е много динамично. Финансиране ще се търси по оперативните програми.
На срещата бе напомнено, че входът за плажовете е безплатен и всички ограничения са незаконни.

От общинската данъчна служба в Балчик обявиха пред представителите на бранша, че ще бъде засилен контролът по събираемостта на туристическата такса. На присъстващите бе напомнено, че в хотелските регистри трябва да бъдат вписани и лицата под 12 години, макар че за тях не се дължи такса. Целта е да бъде коректен точният брой на туристите, избрали община Балчик за своята почивка.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Световна черна хроника
Отбелязване на Деня на Независимостта
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Природни стихии
Борба за влияние в Близкия Изток
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: