Изключиха съветник от "Атака" в Белослав

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:55 / 10.07.2008
567
Общинският съветник от „Атака" в Белослав Пламен Георгиев беше изключен от местния парламент за неявяване на последните му три заседания. Решението прекратяване пълномощията му е взето от общинската избирателна комисия.

За отсъствията си Георгиев не е уведомил предварително председателя на общинския съвет. По този начин той е нарушил закона за местното самоуправление и местната администрация. Според него пълномощията на съветник се прекратяват предсрочно, когато без да предупреди писмено председателя на общинския съвет, не участва в три поредни заседания или в общо 5 сесии през годината.

Пламен Георгиев може да обжалва в 3-дневен срок пред централната избирателна комисия за местни избори решението за изключването му. Ако то бъде потвърдено, мястото му в общинския съвет в Белослав ще бъде заето от следващия кандидат от листата на „Атака" Галина Тодорова.

Източник: Дарик


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Политическият пъзел в Благоевградска област става все по-заплетен...
Автомобил се заби в мантинелата на АМ "Хемус"
В Добричко: Само за дни - 4 опита за "ало" измами, 80-годишна жен...
Калин Стоянов ще бъде втори в листите на "ДПС-Ново начало" в Бург...
Торнадо се образува край бреговете на Ахтопол
Шофьор блъсна 2-годишно дете и избяга


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).