Изпързаляха община Аврен със земя, продали я на англичанин

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:13 / 25.02.2009
621
Преди десетина дни чиновниците на община Аврен са попаднали на случай на продажбата на общинска земя за 15 000 евро, без знанието на самата община. За това алармира кметът на Аврен Красимир Тодоров. Сделката е сключена в село Садово пред около 3 години. Собственик е решил да продаде къщата и територията около нея на англичанин, който му налатил 15 000 евро. До тук добре. За далаверата обаче служителите на община Аврен разбират наскоро след като англичанина решил да си изкара скица на имота на площ от 1, 5 дка. При проверката се оказало, че всъщност продаденото дворно място е общинска собственост, а самата община нищо не е продавала.

За обяснение е привикан бил продавача на земята, които обаче заявил, че не може да върне парите, защото вече ги изхарчил. Вероятно е в сделката да е намесен и общински служител. В момента търсим виновникът, оказал съдействие за издаването на документите за продажбата на общинското дворно място. Ако е общински служител ще го уволня, закани се кметът Тодоров.

Кметът заяви, че са имали и други подобни случаи затова е важно разработването на елекронни публични регистри.

Източник: chernomore.bg

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Автомобил се заби в мантинелата на АМ "Хемус"
В Добричко: Само за дни - 4 опита за "ало" измами, 80-годишна жен...
Калин Стоянов ще бъде втори в листите на "ДПС-Ново начало" в Бург...
Торнадо се образува край бреговете на Ахтопол
Шофьор блъсна 2-годишно дете и избяга
Ето го извършителя, нанесъл побоя над млад мъж заради паркомясто ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).