Калфин подкрепя изграждането на нов път от Крушари до Баняса

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:19 / 08.05.2009
564
Вицепремиерът Ивайло Калфин е изпратил писмо, с което изразява подкрепата си за изграждането на пътя Крушари - Баняса. Писмото е адресирано до областния управител на Добрич д-р Ердинч Хаджиев, съобщи Дарик радио. "Предвид географското положение на двете крайгранични общини и области вярвам, че реализирането на проекта ще допринесе за правилното усвояване на средствата по Програмата за трансгранично сътрудничество между България и Румъния и за постигането на нейните цели", се казва в писмото. Калфин допълва, че това ще даде нов тласък на социално-икономическото и културното развитие на двете общини, а външното министерство е готово да окаже съдействие за постигането на договорености с румънските власти за изграждане на пътя Крушари - Баняса, както и за осъществяването на други проекти от полза за населението.

На този етап проектът предвижда рехабилитация на съществуващия път Александрия-Коритен-Северняк с дължина 8,47 км, тъй като няма официално разрешение от правителствата на двете страни за откриване на граничен пункт. Предстои да се изготви пълна техническа проектна документация за новия пътен участък - от Северняк до границата, който ще бъде втори етап от реализацията на проекта.

Източник: в. "Позвънете новини"


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Автомобил се заби в манитнелата на АМ "Хемус"
В Добричко: Само за дни - 4 опита за "ало" измами, 80-годишна жен...
Калин Стоянов ще бъде втори в листите на "ДПС-Ново начало" в Бург...
Торнадо се образува край бреговете на Ахтопол
Шофьор блъсна 2-годишно дете и избяга
Ето го извършителя, нанесъл побоя над млад мъж заради паркомясто ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).