Кандидат-кмет: Балчик трябва да се популяризира като туристическа дестинация

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:10 / 30.08.2011
1351
Балчик трябва да се популяризира като туристическа дестинация на борсите в Европа. Това каза кандидатът на ГЕРБ за кмет на Община Балчик Светомир Михайлов. Според него градът не е достатъчно рекламиран в Европа. Необходимо да се използват всички възможности за това, особено в Румъния. От северната ни съседка е и основният туристически поток в града, уточни Михайлов.

Друга възможност за развитието на бизнеса в Балчик, според него, е изграждането на рибарско селище. "По Северното крайбрежие все още няма такова. Не знам по каква причина беше спрян този проект. Нашият стремеж ще бъде да го отворим", коментира кандидат-кметът.

"В Балчик имам едно бивше военно летище. Изготвя се проект за ремонта му и след това следва да се даде на концесия, за да се използва за чартърни полети за близките комплекси, за голф-игрищата, което ще доведе до разкриване на нови работни места", каза Светомир Михайлов.

По думите му, освен в туризма, жителите на общината са заети и в селското стопанство, което е добре развито. "Част от общината е разположена в сърцето на Добруджа. Нещата там вървят добре. Селското стопанство е на второ място по продуктивност в общината", отбеляза кандидат-кметът на ГЕРБ.

Здравното обслужване в Балчик е на добро ниво, според Светомир Михайлов, който има 25-годишна лекарска практика. "Болницата е в добро състояние. Медицинският ни център функционира нормално, лекарските практики в общината са заети до една. Болницата кандидатства по програма насочена към общински болници и спечели около 2.7 млн. лв. Тази сума е за саниране на сградата и за закупуване на медицинска кандидатура", обясни Михайлов.

"Досега винаги сме провеждали коректни предизборни кампании, без компромати, без навлизане в дребни детайли. Смятаме и сега така да я проведем - да бъдем коректни едни към други", каза Михайлов. "Тенденцията за развитие на Балчик в последните около десет години според мен не е такава, каквато може да бъде. Бих могъл да допринеса за постигане на по-добри резултати", допълни кандидат-кметът на ГЕРБ.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (0)

Още по темата (390):
18.12.2011 Станишев ще анализира резултатите от изборите във Варненско
09.12.2011 Потвърдиха решението на ОИК за избор на Атанас Кузев за кмет на Девня
05.12.2011 Потвърдиха решенията на ОИК-Провадия за избор на общински съветници
29.11.2011 Съдът потвърди решението на ОИК - Девня за избора на общински съветници
25.11.2011 Отхвърлиха жалбата срещу избора на общински съветници във Варна
22.11.2011 Потвърдиха решения за избор на кметове в Дългопол и Игнатиево
Още новини от Регионални новини:
Шофьор блъсна 2-годишно дете и избяга
Ето го извършителя, нанесъл побоя над млад мъж заради паркомясто ...
Лекари се борят за живота на бебе, след като майка му скочи заедн...
Ексклузивно прокурор Анчев: Готова е съдебно-медицинската експерт...
Почина детето, паднало от 5 метра в театъра в Плевен
42-годишен преби възрастен мъж и съпругата му: Причината – засекл...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).