Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Като след бомбардировка: Ниви и пътища край Варна разбити от тежки машини
Автор: Екип Varna24.bg 09:48 / 08.03.2024Коментари (0)3186
©
Екипи на енергетиците, извършили подмяната на съоръженията край Варна, са причинили истински погром на релефа. Погром както за пътищата, разорани от тежките машини, така и за земеделските стопани, чиято реколта е била буквално унищожена от движението на тежката техника. Този проблем представи кметът на с. Рудник - Георги Георгиев, на среща с областния управител на Варна проф. Андрияна Андреева.  Кметът поясни, че погромът е предизвикан след подмяната на високоволтови далекопроводи в района. Община Долни Чифлик ще изпрати до Областна администрация – Варна писмата със жалбите на пострадалите, които търсят компенсация за щетите. Екипът на областния управител ще подпомогне комуникацията на засегнатите страни с дружеството извършило подмяната на съоръженията, се разбраха страните на втората поредна среща на областния управител професор Андрияна Андреева и заместник областния управител Огнян Рачев с представители на малките населени места в общините от областта. Този път домакин бе Красимира Атанасова – кмет на община Долни чифлик. Инициативата за този род работни срещи е на областния управител и е насочена към обсъждане на местни проблеми, към намиране на конструктивни решения с активното участие на представители от малките населени места.

В конферентната зала на общината кметът на Долни Чифлик представи 16 от всичките 17 кметове и кметски наместници от населените места в общината.

Актуален и към тази календарна година остава проблемът с дивото къмпингуване на летовниците, които посещават защитени от закона територии, край населени места в района на община Долни Чифлик. Всяка година хората разполагат палатки и каравани и след края на сезона остават тонове боклуци и нерегламентирани сметища. През април екип от ОА – Варна и представители на крайбрежните населени места от общината ще обходят защитените терени в района на Шкорпиловци и съседни места, за да предвидят мерки, с които да се предотвратят последиците от дивото къмпингуване.

Друг проблем, поставен от малките селища в района на общината е свързан с Програмата за сезонни работници, предоставена от Бюрата по труда. Безспорен факт е, че малките селища имат нужда от сезонни работници, но не могат да се възползват от Програмата, поради специфични условия, залегнали в нея. ОА – Варна ще се ангажира с искане на становище и съдействие от страна на МТСП за промяна в конкретни текстове от Програмата за сезонни работници, която да позволи и на малките общини да ползват сезонни работници.

За първи път в рамките на тези работни срещи, кметовете и кметските наместници поставиха въпроса с липсата на общопрактикуващи лекари, което на практика лишава жителите на малките места от адекватна медицинска помощ и грижа. В опит да решат самостоятелно този проблем от Община Долни Чифлик са осигурили мобилен очен лекар, който има възможност да обходи по-малките селища и да извърши специализирани прегледи. Очевидно това е модел, който може да бъде приложен и с други медицински специалисти, които да пътуват до селата от общината. Местните хора ще разчитат на съдействието на ОА – Варна и за актуализирането на Националната карта на инвалидите в България, за да не се изпращат писма за явяване на ТЕЛК на хората, които са навършили пенсионна възраст.

Голямата изненада по време на работната среща поднесе кметицата на с. Ново Оряхово Веска Петрова, която е отгледала, възпитала и образовала своите 13 деца, а и почерпи за 10-то си внуче и получи искрени поздравления.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Лято 2024
Водна криза
Сътресения в БСП и избор на нов председател
Парламентарни избори октомври 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: