Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Каварна изригва за втори дубъл
Автор: Екип Varna24.bg 08:49 / 09.08.2008Коментари (0)801
Свиреп траш ще издъни Каварна тази сряда, 13 август. Повече от четири часа ще продължи третото издание на най-твърдия фестивал по нашите ширини - Thrash Till Death (Траш до смърт). Идолите "Оувъркил", безпощадните американци от "Ексзодус" и канадските пауър метъл машини "Три инчис ъф блъд" са хедлайнерите тази година. Записваме и българско участие с родните царе на хардрока "Ласт хоуп".

През 2006-а на Thrash Till Death Fest гостуваха самите "Напалм дет", както и "Дистръкшън" и "Мистик съркъл". През 2007-а пък на крака дойдоха бразилските метъл богове от "Сепултура" и колегите им "Дарк фюнеръл".

Фронтменът на легендите от "Оувъркил" Боби Блиц неотдавна се закани, че няма търпение да пришпори Балканите. Идолите не крият, че се кефят много на източноевропейски фенове и пазят страхотни спомени от визитите си на полуострова ни. В България идват за пръв път и едва ли подозират колко самоотвержена тълпа от надъхани траш екстремисти ще ги чака в Каварна идната седмица.

Вокалът на бандата Боби Блиц преживя изключително тежък период. Метъл звярът беше повален от рак и претърпя шест поредни тежки операции. Слава Богу, хирургическите намеси са били успешни и емблематичният Боби вече е по-усмихнат отвсякога. "Много е важно да си позитивен и да имаш позитивен поглед към всичко. Затова навсякъде се обграждам само с проверени хора и верни приятели", сподели той пред щатската преса непосредствено преди старта на тазгодишното турне, което ги води и в България. "Ние никога не сме изменяли на стила си и не сме гонили комерсиалното. Тези, които ни харесват, знаят точно какво да очакват от нас. Бъдете сигурни, че няма да ги разочароваме", обръща се Блиц към верните поклонници на траш културата.

"Екзодус" са другото голямо име тази година. Бандата е основана в далечната 1982-ра от самия Кърк Хамет - соло китарата на най-големите - "Металика". През първата година от съществуването си "Екзодус" имат страхотен успех в ъндърграунд средите. През 1983-а обаче двама музиканти от Лос Анджелис - Джеймс Хетфийлд и Ларс Улрих, слушали няколко записа на трашърите и много харесали Кърк. Звъннали му да му кажат, че си търсят китарджия и официално го канят да се присъедини към група на име "Металика". Той се навил.
Това за късмет не се отразило чак толкова зле на "Екзодус". Две години по-късно момчетата даже блеснали с първи албум. Тавата се казва Bonded By Blood (1985) и до днес й се носи славата на един от най-великите албуми в история на траша.
Билетите за опустошителната вечеринка се продават още от юли. Струват по 25 лева и можете да ги купите в НДК, както и от мрежата на ticketstream.bg. В деня на концерта цената на пропуските е 30 лева.

Източник: в. "Стандарт"









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
България в еврозоната
Отношенията София-Скопие
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: