Каварненец ще плати 704 лв. по финансова санкция на германски съд

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:06 / 08.10.2012
662
Окръжният съд в Добрич призна финансова санкция, наложена на 23-годишния Данаил Д. Д., от град Каварна, от Районен съд - Брухзал, съобщиха от пресцентъра на съда в добруджанския град. Германският съд претендира да бъдат платени 300 EUR глоба и 60 EUR разходи за водене на делото му. Районен съд - Брухзал е признал Данаил Д. за виновен във вещно укривателство.

Германските власти уточняват, че в периода между 11 март и 26 септември миналата година Данаил Д. е закупил от непознато лице за 300 EUR мобилен телефон Apple iPhone 4 G, който преди това на 11.03.2011 г. е бил откраднат от друго лице в заведение в Берлин. Стойността на iPhone възлиза на около 800 EUR и на подсъдимия е било известно, че пазарната цена надвишава двойно платената от него. Той е можел да предполага, че се касае за откраднат iPhone, което е приел с одобрение, посочва германската страна.

Производството в Окръжен съд - Добрич, е образувано по искане на Федералната служба по правосъдие на Германия, обосновано с Рамково решение на Съвета на Европа относно прилагането на принципа на взаимно признаване на разходи по съдебни процедури. Въз основа на този принцип Окръжен съд - Добрич, призна финансовата претенция на германската страна и определи Данаил Д. да заплати 704,09 лв. по курса на БНБ към датата на постановяване на съдебния акт на Районен съд - Брухзал - 24 октомври 20121 г.

Младежът е завършил 7 клас, работи в чужбина, осъждан е. В съдебната зала днес той е заявил, че е съгласен с решението, с което германският съд му е наложил финансова санкция и иска да я заплати.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
42-годишен преби възрастен мъж и съпругата му: Причината – засекл...
Тежка катастрофа! Един е загинал, трима са пострадали
20-годишно момиче се заби с колата в къща в село Къкрина – пораже...
Хванаха нелегални мигранти на един от булевардите в Бургас
Тежка катастрофа край Шумен, магистралата е затворена
Няма данни за пострадали или разрушения в Русенско след силното з...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).