Кметът на Каварна ще бъде удостоен със званието “Заслужил деятел на БЧК"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:36 / 03.05.2011
872
Кметът на Каварна Цонко Цонев ще бъде удостоен със званието "Заслужил деятел на БЧК". Това съобщи д-р Артюн Еринозов, председател на ОС на БЧК в Добрич. Наградата ще бъде оповестена официално и ще бъде връчен медал на кмета на морската община на 5 май - четвъртък, от 11,00 часа в сградата на БЧК в Добрич.

Кандидатурата на Цонко Цонев е разгледана на заседание на ОС на БЧК в добруджанския град и е предложена за одобрение на Националния съвет на Червенокръстката организация. Цонев е сред личностите, които подпомагат дейността на БЧК, каза д-р Еринозов. Сътрудничеството е в различни направления. То е започнало още с началото на заемане на кметския пост в предишния мандат, подчерта председателят на ОС на БЧК в Добрич. Той обърна внимание на активното сътрудничество на община Каварна по програмите за социално подпомагане, при разпределянето на интервенционните запаси на ЕС, които се раздават на нуждаещи се три поредни години. Д-р Еринозов припомни и за приноса на каварненския кмет за осигуряване на офис на общинската организация на БЧК в морския град.

Тържеството, на което ще бъдат обявени имената и ще бъдат наградени доброволци от Добричка област за принос към БЧК, ще се проведе в навечерието на 8 май 2011 г., когато Международната федерация на националните дружества на Червения кръст и Червения полумесец, Международният комитет на Червения кръст и 183 национални дружества празнуват Световния ден на Червения кръст и Червения полумесец, като отдават почит на милиони доброволци, които помагат на хора в беда. Тази година Световният ден преминава под девиза "Открий доброволеца в себе си!". На тържеството ще бъдат обявени и конкурси, свързани с Европейската 2011 - година на доброволческите дейности.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Шофьор блъсна 2-годишно дете и избяга
Ето го извършителя, нанесъл побоя над млад мъж заради паркомясто ...
Лекари се борят за живота на бебе, след като майка му скочи заедн...
Ексклузивно прокурор Анчев: Готова е съдебно-медицинската експерт...
Почина детето, паднало от 5 метра в театъра в Плевен
42-годишен преби възрастен мъж и съпругата му: Причината – засекл...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).