Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Кметът на Шабла се срещна с големи зеленчукопроизводители от общината
Автор: Екип Varna24.bg 09:41 / 18.01.2011Коментари (0)774
Вчера кметът Красимир Кръстев покани на среща всички председатели на земеделски кооперации, арендатори и големи зеленчукопроизводители от общината. Тя целеше в началото на годината местната власт да направи своеобразен отчет за изтеклата 2010, да се чуят проблемите и въпросите на работещите в отрасъла, за да продължи сътрудничеството между двете страни.

В експозето си в началото на срещата, кметът направи кратко резюме на дейността през изтеклата година, говори за проектите, които са реализирани и се реализират в момента, финансирани от европейските програми.

Кръстев информира гостите си още и за проблемите във водоснабдяването и електроснабдяването, за отстраняването на които общинската администрация работи активно. Като резултат бе посочено подобреното електроподаване в последните месеци, след подмяна и ремонт на съоръженията от електропреносната мрежа. Останалите аномалии са следствие на лошото състояние на трафопостовете, които са дадени за стопанисване на сдруженията за напояване. Предписанията за тях са, наемателите им да ги приведат в ред, или да ги предоставят за поддръжка на лицензирана фирма.

Изходът от проблемите на водоснабдяването и канализацията е подмяната й с нова, но за съжаление бе стопиран проектът за пълен воден цикъл на Шабла и околните села, с мотивът, че общината има под 10 хил. жители, посочи Кръстев.

Той изрази готовност, общинската администрация да помогне с административен труд и капацитет, ако земеделските производители го поискат при кандидатстване по проекти пред европейските фондове.

На свой ред участващите в срещата поставиха въпроси, отнасящи се до договорите за наем на земеделска земя от общинския поземлен фонд, като изразиха несъгласие с едногодишния им срок. Освен това поискаха търговете да се провеждат в края на месец август, за да могат да планират стопанската си година.

Те помолиха за коректно отношение от страна на инвеститорите, собственици на ветрогонератори, като настояха да се спазват законовите разпоредби при трасиране на пътищата, осигуряващи им достъп до съоръженията.

По въпросите, отнасящи се до оземляването на малоимотни и безимотни граждани, чийто договори са изтекли, кметът отговори, че могат да придобият отново правата си, ако подадат заявления в общинската земеделска служба и се открие процедура за оземляването им, според действащите правила.

Срещата приключи с обещания от двете страни доброто им сътрудничество да продължи и в бъдеще.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
България в еврозоната
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Природни стихии
Космическа надпревара
Хороскоп за деня
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: