Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Кметът на Шумен: За да отговорим на потребностите на гражданите, трябва да заложим на интелигентното планиране
©
За да отговорим на обществени интерес и на потребностите на гражданите, свързани с подобряване на градската среда и жизнения стандарт, ние, като администрация, трябва да заложим на интелигентното планиране, новите технологични приложения и цифровизацията. Това каза в предаването "Утрото на фокус" на Радио "Фокус" с водещ Ася Александрова кметът на Община Шумен проф. д-р инж. Христо Христов, участник в конференцията X City: Future Cities Forum Bulgaria, посветена на иновациите и технологиите, които променят градската среда.

 

Като основни предизвикателства пред устойчивото развитие на Община Шумен той постави подобряването на инфраструктурата, необходимостта от сериозно инвестиции в зелена енергия, екологичен транспорт, да бъдат създадени ефективни решения в посока надграждане на системата за управление на отпадъците и енергийните ефективност. От съществена важност според него е и спешна и наложителна промяна, свързана с дигитализацията, която да включва не само публичните регистри и услуги, които общината предлага, но и управлението на общинските дейности и проекти.

 

"Като администрация нашата амбиция е да отговорим на съвременните реалности пряко свързани с глобализацията, навлизането на технологиите и внедряването на иновативни решения в различни посоки. Визирам конкретно екологичен транспорт, управлението на системите за видеонаблюдение и осветление, внедряване на интелигентни системи за контрол на трафика в общината и в град Шумен и електронна администрация", посочи той и допълни, че за изпълнението на тези дейности е необходимо и добро сътрудничество между бизнес, местна власт, научни постижения, образование и потенциала на младите хора.  

 

Според проф. Христо Христов участието в научноизследователските форуми за развитие на градове на бъдещето е изключително важно, тъй като те поставят началото на реалистичния път, на пътя и практиката, по която трябва да се върви, за да се осъществят идеите на общините за подобряване и улесняване условията за живот в градовете. "По този въпрос смятаме в Шумен да създадем център, който ежедневно да ръководи всички тия процеси в нашата община", добави още той.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Интегриран градски транспорт на Варна
Бюджет 2025
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Зима 2023/2024 г.
Поскъпване на хранителните продукти
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: