Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Кметът на община във Варненска област отчете първите 6 месеца управление
Автор: Екип Varna24.bg 08:34 / 21.06.2024Коментари (2)5417
©
Стабилизирането на финансовото състояние на община Вълчи дол е най-важната задача, която си е поставил Калоян Цветков, избран за кмет на последните местни избори.

"Заварих близо 3 милиона лева дългове. За 6 месеца след встъпването ми в длъжност вече успяхме да разплатим около 1 млн. С цената на много икономии и финансова дисциплина. Платили сме всички задължения към старите доставчици. Останаха ни само банковият кредит и безлихвените заеми, които са прехвърляни от сметки в сметки. Имаме указания от Сметната палата да ги върнем до края на мандата. Но моята амбиция е това да стане до края на годината“, казва той, отчитайки първото шестмесечие на своето управление. И дава пример с месец октомври 2023 г. - последният преди изборите, когато разходите за гориво на общинските автомобили са били 36 хил. лева. За декември същата година те вече са 22 хиляди. "Намалихме драстично и разходите за авточасти и ремонти. Наложи се и да се разделим с няколко човека, които са получавали нереално високи възнаграждения под различна форма“, обяснява Цветков.

На предстоящото заседание на Общинския съвет ще бъдат разгледани 4 от общо 6 акта за начет на стойност близо 100 хил. лева с лихвите на бившия кмет, негов заместник и началника на отдела, отговарящ за европейските проекти. Те са част от официалния доклад на Агенцията за държавна финансова инспекция по проверката, започнала през юни миналата година, който включва и актове за 52 административни нарушения. На общината е наложен срок до 10.08.2024 г. да предприеме действия по събиране на сумите.

Към мерките за укрепване на финансовото състояние на общината Калоян Цветков добавя и предоговарянето на изтегления преди 4 години кредит – при същия срок, но с по-добри лихвени условия. А също и отдаването под наем чрез търг на външния бар до градския басейн във Вълчи дол.

"Поради "скромната“ проектна готовност, което заварихме, се наложи бързо да изготвим нови проекти. Сега вече община Вълчи дол ще получи допълнителни средства от държавния бюджет за рехабилитация на пътя до село Брестак и за изграждане на спортна зала в град Вълчи дол. Вече подписахме споразуменията с МРРБ за ремонта на площад "Христо Ботев“ в гр. Вълчи дол, както и за пътя от с. Войводино до границата с община Суворово“, информира кметът.

Одобрен е и проектът за изграждане на спортна площадка за мини футбол, която ще се намира в спортен комплекс "Петко Сираков“, както и за закупуване на нов хладилен автомобил за нуждите на Домашния социален патронаж.

"Прецизирахме документация, подадена към Държавен фонд "Земеделие“ за ремонта на 7 улици във Вълчи дол. На първо четене, с проектите, които заварихме, те не бяха одобрени, но сега ремонт ще има!“, обясни Цветков.

Акцентът в бъдещата работа на кмета е осигуряване на финансиране за инфраструктура: за водопроводи, за канализация, за улици и тротоари, и за пътища, за обществен превоз. "Всичко е много занемарено през последните мандати. Приоритет са и социалните проекти, за да може да се осигурят нови работни места за голямото количество безработни в нашия район“, категоричен е Калоян Цветков.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 03.07.2024 г.
0
 
 
Вярно е, ние в едно от селата виждаме промяната в положителен план!
Aнонимен
на 22.06.2024 г.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Октомври 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Издирват майка на две деца от София
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
Мигрантски натиск към България
Лоша инфраструктура във Варна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: