Лекар и юрист от ПП ГЕРБ - Варна консултираха безплатно над 65 души

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:23 / 11.03.2009
912
Продължават безплатните прегледи и юридически консултации за социално слаби граждани. Техни инициатори са общинските съветници адвокат Емил Радев и д-р Красимир Петров, по чиято идея екипи от специалисти отиват на място при жителите на общините от Варненска област. Последното посещение бе в община Вълчи дол, като в обиколката бяха включени селата Генерал Киселово, Брестак, Червенци, Добротич. В края на изминалата седмица мобилният екип, в който участва и адвокат Людмила Колева от Управителния съвет на ПП ГЕРБ - „Приморски", прие над 65 души. Над 50 от тях получиха безвъзмедно медицинска консултация, а останалите - правна.

Инициативата на Емил Радев и Красимир Петров стартира преди близо година. По тяхна идея екип от специалисти обхожда два пъти в месеца по предварителен график селища от Варненска област. За целта бе оборудван специален автобус, който позволява на място да се извършват прегледите при липсата на специализиран здравен пункт. Сред населените места, които вече бяха посетени са Долен чифлик, Шкорпиловци, Старо Оряхово, Солник, Голица, Въглен и Ботево. Стотици граждани бяха прегледани, а социално слаби получиха безплатни юридически консултации. Д-р Красимир Петров и Емил Радев също участват. Те бяха още в първия екип, с който стартира обиколката из областта. Д-р Красимир Петров е коремен хирург. Завършил е Медицинския университет във Варна и e зам.-изпълнителен директор на МБАЛ „Св. Анна". Емил Радев е адвокат. Специализирал е „Европейско право" в Германия.

Следващата община, която мобилните екипи, организирани от Радев и Петров ще посетят, е Суворово.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Автомобил се заби в мантинелата на АМ "Хемус"
В Добричко: Само за дни - 4 опита за "ало" измами, 80-годишна жен...
Калин Стоянов ще бъде втори в листите на "ДПС-Ново начало" в Бург...
Торнадо се образува край бреговете на Ахтопол
Шофьор блъсна 2-годишно дете и избяга
Ето го извършителя, нанесъл побоя над млад мъж заради паркомясто ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).