Лекари от две столични болници спасиха родилка и бебето й

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
20:49 / 24.09.2024
212
Лекари от две столични болници помогнаха на родилка и бебето ѝ. Благодарение на реакцията и усилията им и майката, и детето са невредими. В края на седмия месец от бременността си 37-годишната Мая Георгиева получава силни болки."Буквално за дни общото ми състояние много се влоши“, разказа тя.

В "Александровска“ болница установяват, че е с тежко възпаление на жлъчния мехур. Оперирана е незабавно от екипа на проф. Атанас Йонков без да се прекъсва бременността.

Два дни по-късно обаче се налага спешно секцио в 32-ра седмица заради високо кръвно налягане. Мая вижда сина си отново 9 дни след раждането.

"Разплаках се веднага. Бебенцето го виждах в кувьоз с тръбички, с маркучета. Никога не съм си представяла, че първата ни среща ще бъде такава“, споделя майката пред bTV.

За спешната операция в "Александровска“ болница влиза екип от "Майчин дом“ начело с проф. Иван Костов. Бебето е откарано с транспортен кувьоз.

"В който кувьоз се подава кислород на бебето с апарат и в линейката си има транспортно легло и оттам се пренася тук в неонатологичното отделение в "Майчин дом“, разказва д-р Юрий Хранов.

Лекарите отчитат тревожна тенденция и ръст на бременните с усложнения като хипертония, диабет и жлъчно-чернодробни проблеми, провокирани от начина на живот.

 

В кризисните ситуации медиците вече имат протокол и действат бързо и адекватно.

"Ние имаме колаборация между двете болници. Това са старите традиции на т. нар. някога "Медицинска академия“. Аз и моите колеги и професори се стараем тези традиции да се запазват“, допълва д-р Юрий Хранов.

Мая дава кураж и на другите жени в нейното положение.

"Да имат вяра и никога да не се предават духом и да вярват в Господ, защото лекарите помагат, но те са неговата ръка тук на земята. За мен това е и затова детето го кръстихме Божидар. Той си дойде с името“, споделя майката. За семейството предстои период на опознаване с най-новия му член.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Полицай е загинал при катастрофата край Стара Загора
Заверка катастрофа затруднява движението в Старозагорско
Възрастна варненка изкара голям късмет в Бургас
Аутопсия разкри причината за смъртта на жената, брутално пребита ...
Зловеща находка край Златоград
В добричко село потече вода с мирис на нафта


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).