Малки актьори от Игнатиево с първи стъпки в театъра

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:48 / 06.06.2013
822
Първи стъпки в театъра направиха малките актьори от клуб "Театър-КИДИ", като представиха модерна интерпретация на баснята на Банчо Банов "Най-добрият помощник".

На 31 май в залата на читалището в гр. Игнатиево те изнесоха първото си представление, което предизвика бурните аплодисменти на публиката. Режисьорката на представлението и ръководител на ателие "Изкуство" към проекта - Ива Панева, сподели, че успехът на постановката се дължи на ентусиазма и творческия заряд на децата, два основни фактора, гарантиращи успеха на всяка творческа изява.

Кратката класическа басня бе осъвременена с интересни режисьорски решения, включващи бит-бокс, индийски и джайф танци. Сюжетът и поуката на баснята резонират не само със съвременна българска социална и икономическа обстановка, но и с пресъздаването на глобални проблеми в областта на общуването и обществената йерархия.

Изпълнението на децата, със цялата си свежест и непринуденост, комбинирано с точно определен мизансцен, бе подкрепено с интересни костюми и богато музикално оформление.

Клуб "Театър", към ателие "Изкуство" на проекта, ще продължи да изнася представления на пиесата пред други публики в Община Аксаково и различни детски градини и ученически аудитории в област Варна.

Клуб "Театър-КИДИ" е част от съвместен проектна Сдружение "Наш свят", гр. Варна, и СОУ "Св. Св. Кирил и Методий", гр. Игнатиево - "Организиране на свободното време на деца от чрез клуб на дейност по интереси", финансиран от Министерство на образованието, младежта и науката, Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси", BG051PO001-4.1.05-0057.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Ето го извършителя, нанесъл побоя над млад мъж заради паркомясто ...
Лекари се борят за живота на бебе, след като майка му скочи заедн...
Ексклузивно прокурор Анчев: Готова е съдебно-медицинската експерт...
Почина детето, паднало от 5 метра в театъра в Плевен
42-годишен преби възрастен мъж и съпругата му: Причината – засекл...
Тежка катастрофа! Един е загинал, трима са пострадали


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).