Масови проверки в заведенията ол инклузив започват от днес по морето | ||||||
| ||||||
"Имахме сигнали, че продукти с изтичащ срок на годност се предоставят на хотели, които отиват за използването на ол инклузив. Проблемите с побългарения ол инклузив идват от манията да се пести от блюдата, които са останали неконсумирани. Така не само се оползотворяват остатъците до последната мръвка, но се спестява от разходи за пресни продукти. Сръчни готвачи набързо префасонират увехналите марули и домати в "зеленчукова супа по френски". Изобретателността на готвачите стига дотам, че кускусът от сутрешната закуска светкавично се превръща в пълнеж за чушки. Ястието се предлага на гостите като пълнени чушки с ориз. Именно поради тези причини нашата агенция съвместно с Комисията за защита на потребителите предприехме мерки и извършваме проверки", поясни Войнов. По думите му много от хотелите увеличават търговската площ за сметка на самите кухни, което е недопустимо, и това също ще се гледа. Шефът на агенцията по храните каза още, че има и сигнал за измами с алкохола. "Има информация, че пристига алкохол в големи разфасовки и после се разлива в бутилки и се предлага на туристите", уточни Йордан Войнов. Той допълни, че ще бъде отворена приемна, където хората ще могат да подават сигнали. Ако имате някакви съмнения по отношение на храната, която ви предлагат по време на почивка, имате пълно право да поискате сертификат за качеството й и срока на годност, припомнят от агенцията. |
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
За контакти:
тел.: 0888 53 26 24
novini@varna24.bg