Миденият и рибен фестивал в Каварна тази година ще бъде под мотото "И ромите ядат риба"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
18:19 / 31.08.2010
746
Тази година на Миденият и рибен фестивал в Каварна ще има цигански рецепти, защото тази година се навършват 40 години от строежа на кв. "Хаджи Димитър". Това каза кметът на Каварна Цонко Цонев. Той разказа, че Миденият и рибен фест в Каварна се провежда пет години и сега ще бъде шестото му издание.

"В немския град Есен има рибен фестивал и ние от там взаимствахме като така през 2004 година решихме да правим фестивал, на който да се готви. Досега аз готвех с кметове на други общини, а сега ще готвя с музиканти. Идеята ни е след това да има три дни музика, в центъра на града да бъдат изнесени специалитети от мидената ферма в Дълбока. Във всички временни заведения, които ще бъдат разположени в центъра на града, трябва да се предлага риба, миди или и двете. Вече шеста година се развива фестивалът.

Тази година ще готвим със Звезди от група "Ахат" и с Наско от Б.Т.Р. като Наско ще бъде подкрепян от цялата група. Фестивалът ще се проведе на 10, на 11 и на 12 септември като на 10 септември в 16.00 ч. ще бъде готвенето на специалитетите. Аз ще готвя риба по цигански като надсловът на проявата ще е "И ромите ядат риба", каза още кметът на Каварна. Той обясни, че проявата се посвещава на кв. "Хаджи Димитър" и затова и неговата рецепта ще е циганска. Цонев обясни, че не може да си разкрие рецептата. "Аз ще готвя с Мартин Башев, който е ром от кв. "Хаджи Димитър" и той ще обясни рецептата за риба по цигански. Той е идеолог на рецептата и даже още не ми я е казал", каза още Цонев.

Източник: Агенция "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Торнадо се образува край бреговете на Ахтопол
Шофьор блъсна 2-годишно дете и избяга
Ето го извършителя, нанесъл побоя над млад мъж заради паркомясто ...
Лекари се борят за живота на бебе, след като майка му скочи заедн...
Ексклузивно прокурор Анчев: Готова е съдебно-медицинската експерт...
Почина детето, паднало от 5 метра в театъра в Плевен


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).