Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Мистерия около смъртта на майката и детето край релсите, версиите са много
Автор: Екип Varna24.bg 12:01 / 10.01.2014Коментари (0)1776
© Varna24.bg
Снимка Архив
Поредната черна серия край Варна, този път свързана със смъртта на майка и нейния невръстен син на жп линията, все още тъне в мистерия.

В нощта на 8 януари влак премаза 7-годишното момче край прелеза на село Житница, а при втория оглед на Транспортна полиция през деня на 1.5 км беше открит и трупът на майка му. Оказа се, че 36-годишната Лидия Георгиева е от Перник. Тя е с психични отклонения. Във фаталната нощ пътувала с детето си с бързия влак Варна - София, който тръгва от гарата на морския град в 22.30 ч.

Според резултатите от съдебномедицинската експертиза жената не е блъсната от влак, а най-вероятно се е хвърлила от него на релсите между гара Житница и Солните мини. Загадка остава какво е правило момчето й, останало само в композицията, която пристига на гара Провадия в 23.30.

Според една от версиите детето е слязло от влака и започнало да търси майка си обратно по трасето, когато го блъска идващият насреща влак Варна-Пловдив. Как момчето е успяло обаче да вземе разстоянието от поне 6-7 км обратно в непрогледната тъмнина, все още няма обяснение. Освен това кубинките му са останали прекалено чисти за такова разстояние, изминато пеш.

Според друга версия жената може да се е хвърлила с детето си, но така, че тя да понесе смъртоносния удар, а то да оцелее. Дали двамата са бягали и от кого, какво са правили във Варна, засега не е ясно. Не се изключва напълно и версията за умишлено убийство на жената или насилственото й хвърляне от бързия влак. При всички случаи синът й е преживял голям кошмар през нощта, в която наоколо вият чакали, казват местните. Детето сигурно се е вцепенило от ужас и не е забелязало идващия насреща му със 100 км/ч влак, който го убива на място.

Почти 20 часа преди да намерят майката, разследващите не можеха да установят самоличността му. Това вдигна накрак Житница и близките села, в две от които има интернати.

Кметицата на Житница Теменужка Ненчева първа започва издирване за загиналото дете. Същата вечер от съседното село Бозвелийско дошъл с каруца дядо с внучето си, минал на гости през две-три къщи и порядъчно си пийнал. Имало съмнения, че загубил детето по пътя на връщане, но те веднага отпаднали. Сутринта във всички училища в района били проверени отсъстващите деца или гостенчета, които са идвали по празниците в Житница. Образувано е досъдебно производство. Продължава да се изяснява как точно се е случила трагедията.

Източник: в. Стандарт




Още по темата: общо новини по темата: 4
09.01.2014 »
08.01.2014 »
08.01.2014 »
08.01.2014 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Отбелязване на Деня на Независимостта
Бюджет 2024
Избори в САЩ
Световна черна хроника
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: