Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Млади майки искат увеличение на детските добавки
Автор: Екип Varna24.bg 12:27 / 24.04.2012Коментари (2)1740
© Impact Press Group
Майки с деца излязоха на площад "Свобода" в Добрич в подкрепа на националната инициатива с искане за увеличение на обезщетението за майчинство и месечните помощи за деца. Въпреки, че събралите се майки бяха по-малобройни от журналистите в началото, жените спокойно заявиха своето мнение и подчертаха, че не се притесняват от факта, че няма голямо множество от хора.

По думите на Кристина Алковска, когато се определя кой да получава помощи за отглеждане на дете, трябва да се взема предвид и факта, дали семейството живее в собствено жилище или на квартира, защото вторият вариант изисква повече харчове. Освен това има случаи, при които е сключен брак, но семейството трудно се справя финансово с отглеждането на деца и на такива родители също трябва да се отпускат помощи както на самотните.

Основните искания на майките са през втората година на майчинството обезщетението да е приравнено към минималната работна заплата за страната, и ако има увеличение за нея то да е съответно и за детските добавки. Към това се настоява месечни добавки да получават всички деца на родители, навършили 16 години и със завършено основно образование, което е задължително за страната ни.

Иска се също размерът на месечните помощи да бъде 20% от минималната работна заплата, за да може тази сума да стига поне за такса за ясла или детска градина.

"Ние не искаме държавата да ни отглежда децата, понеже някои ни обвиняват в това. Не, няма такова нещо. Просто тези помощи ги има от много години, от дълго време размерът им не е променян. Искаме всички размерът на помощите да е съобразен с икономическата обстановка в страната, с размера на цените... и така", каза Кристина Алковска.

Източник: Радио "Фокус"








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 24.04.2012 г.
0
 
 
А КОГА ЩЕ ИМА ДЕТСКИ ЗА ВСИЧКИ ДЕЦА?
Aнонимен
на 24.04.2012 г.
0
 
 
Странно изискване има варненската дирекция за социално подпомагане, касаещо документите, изискуеми за отпускане на месечни детски надбавки. А именно: абсолютно ненужно уверение от съответната банка, където е открита сметката, посочената в молбата-декларация, че титуляра на тази сметка е именно лицето, което е подписва молбата. Такова изискване няма и не е поставяно в нормативната база на "Агенцията за социално подпомагане", както потвърдиха и техни представители в телефонен разговор, проведен от мен. Заповедта (ако има такава, а не става въпрос за устно нареждане) е издадена от Районната дирекция "Социално подпомагане" - Варна, както се оказа след разговор с директора Десислава Христова, която ме увери, че липсата на такъв документ няма да е причина да не бъде приета молбата ми или да получа евентуален отказ за отпускане на месечни помощи. Оказа се обаче, че ако при приемането на молбата ми не носех документ за справка, показващ че посочената банкова сметка е на мое име, няма да бъдат приети документите ми. Липсата на исканата банкова бележка, доведе до около десетина минутен разговор на служителката, която ги приемаше, с висшестоящ служител. В последствие, отговора беше : "Добре, дайте само да сверим банковата сметка." Защо и кому е нужна тази процедура? Та нали под посочената банкова сметка стои моя подпис и все пак подавам МОЛБА - ДЕКЛАРАЦИЯ! Освен това никъде в закона не се посочва, че сметката по която искам да ми бъдат превеждани месечните детски надбавки задължително трябва да бъде на мое име. Вероятно Десислава Христова има своите аргументи, за да издаде подобно нареждане, но то е абсолютно незаконосъобразно.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
Грипна епидемия обхвана страната
Борба за влияние в Близкия Изток
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: