Национален аграрен семинар "Селското стопанство и всичко за него" 2010 ще се проведе в Албена

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:40 / 09.11.2010
830
От 15 до 18 ноември 2010 г. в к.к. Албена "Добрички панаир" АД със съдействието на Министерство на земеделието и храните и Държавен фонд "Земеделие" - Разплащателна агенция организира за 16-ти пореден път Национален аграрен семинар "Селското стопанство и всичко за него".

Сред официалните гости на семинара са Светлана Боянова - зам.-министър на земеделието и храните, Светослав Симеонов - изп. директор на Държавен фонд "Земеделие" - Разплащателна агенция, Детелина Николова - кмет на град Добрич. Приветствие към участниците ще направи г-жа Мария Неделчева - евродепутат и член на Комисията по земеделие в Европейския парламент.

През дните на форума ще се съберат представители на браншови организации, арендатори, фермери, председатели на кооперации и частни земеделски производители от цялата страна.

Участниците ще представят своите предложения, възможности и готовност за сътрудничество и диалог с цел разрешаване на натрупалите се проблеми в сектора и извеждането му като приоритетен за България.

Лектори по време на семинара ще бъдат Борислав Борисов - Фермер.БГ; Иван Костадинов - Пионер семена България; д-р Мирослав Титянов - Лемир Агро ООД; доц. д-р Аргир Живондов - Директор на Институт по овощарство гр. Пловдив; доц. д-р Заря Ранкова - Зам. Директор на Институт по овощарство гр.Пловдив; Николай Николов - БАСФ ЕООД; Иво Куманов - НИК ООД; инж. Филип Филипов - Агромашина ЕООД; Мирослав Николов - Кубота България; Веселин Петков - Мегатрон сервиз АД; ст.н.с.д-р инж. Калин Каров - Агроника Каров и Сие ООД; доц.д-р Костадин Костов - Завеждащ секция по "Селекция на зърнено житните култури", ДЗИ- Ген. Тошево; инж. Николай Колев - Металагро АД.

Сред темите за дискусия са:

- Как да се подобри усвояването на евросредствата, предвидени за земеделието и развитието на селските райони?
- Какво предлага България по отношение на Общата селскостопанска политика на ЕС за следващия програмен период?
- Схеми за кредитиране на земеделските производители с участието на МЗХ и Държавен фонд "Земеделие" - Разплащателна агенция, Комисията по земеделие и гори и Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове.
- Как да защитим интересите на страната при промяната на ОСП на ЕС?
- Какви са актуалните схеми за финансиране на земеделските производители?
- Какво ново и полезно можем да използваме в агробизнеса?

На 16.11.2010 г. от 20:00 ч. на официална церемония ще се връчат призовете на "Добрички панаир" в две категории: "Агробизнесмен" и "Земеделска кооперация".


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Торнадо се образува край бреговете на Ахтопол
Шофьор блъсна 2-годишно дете и избяга
Ето го извършителя, нанесъл побоя над млад мъж заради паркомясто ...
Лекари се борят за живота на бебе, след като майка му скочи заедн...
Ексклузивно прокурор Анчев: Готова е съдебно-медицинската експерт...
Почина детето, паднало от 5 метра в театъра в Плевен


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).