Над 300 000 лева са задълженията на болницата в Девня към различни доставчици

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:12 / 18.12.2015
1083
Годината все още не е приключила, но състоянието на болница в Девня е тежко. Това заяви за "Фокус" Донка Йорданова, зам.-кмет на община Девня. 

Над 300 000 лева са задълженията на болницата към различни доставчици, за заплати, задължения към осигурители, за гориво, допълни Йорданова. Към момента има смяна на управителите в болничното заведение. 

На сесия на Общинския съвет е избран нов управител и очакванията са, че в бъдеще Девня ще има една работеща болница, коментира Йорданова. 

"Това е най-важно към момента - да спасим девненската болница и тя да работи занапред. Болницата ще има мениджър, който ще следи за финансовото й състояние и ще контролира самия управител. Здравеопазването е един от приоритетите на администрацията и се работи в тази посока още с назначаването на новия кмет, за да могат хората да ползват услугите на болничното заведение, което е в Девня, а не тези във Варна, която е на 30 км от Девня. Много често се налага хората да прибягват към болнични заведения във Варна, затова се работи да има здравеопазване на територията на Девня, било и като ДКЦ, и като болнична помощ", коментира Донка Йорданова. 

По отношение на ДКЦ-то в Девня зам.-кметът посочи, че то е в сравнително по-добро финансово състояние. "Там също има задължения, но те са много по-малко от това, което е в болницата. Там нещата много по-лесно могат да се оправят, също е назначен нов управител. Занапред ще има и още повече специалисти", каза още Донка Йорданова.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Торнадо се образува край бреговете на Ахтопол
Шофьор блъсна 2-годишно дете и избяга
Ето го извършителя, нанесъл побоя над млад мъж заради паркомясто ...
Лекари се борят за живота на бебе, след като майка му скочи заедн...
Ексклузивно прокурор Анчев: Готова е съдебно-медицинската експерт...
Почина детето, паднало от 5 метра в театъра в Плевен


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).