Най-големият в България завод за преработка на слънчоглед започва работа в Балчик

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
16:42 / 23.11.2011
1341
Най-големият в България завод за преработка на слънчоглед ще заработи до Коледа в Балчик, съобщи Стефан Каров - управител на маслодобивното предприятие "Папас Олио" в Белия град. За денонощие ще се преработват 700 тона, което е три пъти по-голям капацитет от досегашния. Финансирането на реконструкцията, продължаваща осми месец, е по мярка 123 на Програмата за развитие на селските райони. Целта е да се повиши производителността и да се намали субективният човешки фактор.

След пускането на новия завод в експлоатация, в него ще работят около 70 души - с тридесетина по-малко. Заради повишения капацитет обаче, косвено в работата на завода ще бъдат ангажирани много повече хора - транспортьори, търговци, производители. Модерната техника изисква много висококвалифицирана работна ръка и това налага подмяна на състава. Запазени са най-добрите работници, набират се специалисти - ел. инженери и химици, съобщи още Стефан Каров.

Заводът в Балчик е създаден през 1998 г., като през всичките години се разширява. През пролетта догодина в новия парцел на предприятието предстоят разширения на силозното стопанство и складовете за шрот. Завод, който изнася продукцията си от сурово олио само през балчишкия порт, ще работи десет месеца в годината. През останалото време ще се извършва профилактика на съоръженията.

Източник: Радио "Варна"

Виж коментарите (2)
Още новини от Регионални новини:
Шофьор блъсна 2-годишно дете и избяга
Ето го извършителя, нанесъл побоя над млад мъж заради паркомясто ...
Лекари се борят за живота на бебе, след като майка му скочи заедн...
Ексклузивно прокурор Анчев: Готова е съдебно-медицинската експерт...
Почина детето, паднало от 5 метра в театъра в Плевен
42-годишен преби възрастен мъж и съпругата му: Причината – засекл...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).