Неизвестни поругаха паметника на Хан Аспарух в Добрич

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:24 / 05.12.2011
743
Неизвестни са поругали миналата седмица паметника на Хан Аспарух в Добрич. За това съобщи арх. Пламен Ганчев, зам. кмет "Устройство на територията". По думите на арх. Ганчев, с боя са били изписани "безобразни и скандални надписи" върху скулпторната група от войни, не на самия конник и хана.

Надписите са стояли около седмица. Освен това са изтръгнати и изместени бетонови елементи от мемориала. Те ще бъдат сложени в ред до края на тази седмица. Боята е почистена още миналата седмица. За случая е уведомена полицията, но към момента няма яснота, кой се е опитал да оскверни историческата памет не само на добруджанци, но и на всички българи.

Паркът около паметника на Хан Аспарух стана печално известен още предходни години, защото през есенно-зимния сезон, в тъмната част на деня улични джебчии нападаха случайни минувачи, предимно жени. Задигани бяха дамски бижута, мобилни телефони, портмонета или направо дамски чанти, според полицейските бюлетини. За подновяване на тези набези съобщиха миналата седмица от Областната дирекция на МВР в Добрич. Въпреки, че има улично осветление по булеварда и улицата, които са от двете страни на парка и мемориала, във вечерните часове алеите са безлюдни и опасни.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Ето го извършителя, нанесъл побоя над млад мъж заради паркомясто ...
Лекари се борят за живота на бебе, след като майка му скочи заедн...
Ексклузивно прокурор Анчев: Готова е съдебно-медицинската експерт...
Почина детето, паднало от 5 метра в театъра в Плевен
42-годишен преби възрастен мъж и съпругата му: Причината – засекл...
Тежка катастрофа! Един е загинал, трима са пострадали


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).