Немски депутати: Не използвате потенциала си за туризъм

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:55 / 03.04.2009
699
България има голям потенциал за развитие на туризма, а не го използва. Туристическият пазар може да бъде много по-интензивен. Това заявиха депутати от Бундестага на среща с кмета на Варна Кирил Йорданов. Те изтъкнаха и че страната не прави достатъчно за рекламирането си като туристическа дестинация. Депутатите изразиха и недоумението си от липсата на информационен офис на България в Германия. Стана ясно и че не са уредени отношенията с немските здравни каси, касаещи балнеоложките почивки на туристите.

Направена от кмета справка показа, че български туристически офис в Германия не съществува от 2002 г. По думите на председателя на Варненската туристическа камара доц. Марин Нешков, по такъв проект се работело, но той бил на туроператори, представители на немски компании. Разбра се и че инвеститор от страната е изявил желание да създаде безплатно рекламни площи на България в Германия.

500 000 германци са отдъхвали у нас миналата година, стана ясно още на срещата. За тази година се очакват 10-11% по-малко туристи от страната. Като основна причина за спада се посочва липсата на евтини превозвачи до Варна. 32 летища осъществяват чартърни полети от Германия до България, като цената на билета не пада под 240 евро. Пътуването до Майорка пък струвало 100 евро в двете посоки.

Източник: в. "Позвънете новини"


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Автомобил се заби в манитнелата на АМ "Хемус"
В Добричко: Само за дни - 4 опита за "ало" измами, 80-годишна жен...
Калин Стоянов ще бъде втори в листите на "ДПС-Ново начало" в Бург...
Торнадо се образува край бреговете на Ахтопол
Шофьор блъсна 2-годишно дете и избяга
Ето го извършителя, нанесъл побоя над млад мъж заради паркомясто ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).