Нито един от плажовете в Община Шабла не се дава на концесия

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:58 / 20.04.2010
743
Нито един от плажовете в Община Шабла не се дава на концесия - не защото държавата като собственик не иска, а защото при нас не се явяват концесионери. Това каза в  кметът на Община Шабла Красимир Кръстев. Той обясни, че общината има 22 линейни километра плажна ивица или това са 22% от плажовете на България. Кръстев посочи, че в Шабла няма достатъчно леглова база, която да натовари плажовете, за да има бизнес от тях. „Практиката показва, че дори да се концесионира определена територия, услугите, които предлага концесионерът, се заобикалят. Има много свободни плажове и туристите се разполагат по тях на десетки метри между отделните ползватели и затова концесията не върви от материална гледна точка и концесионерите развалят договорите", каза кметът.

Кръстев обясни, че досега са проведени няколко срещи с туристическия бранш в Шабла, включително и за проблемите, които те поставят. „Проблемите са свързани със снабдяването с питейна вода на някои от урбанизираните територии и къмпингите. Направихме среща и с областния управител и с управителя на ВиК дружеството в Добрич, които са оператори и на нашите територии. В резултат на тези срещи очаквам от дружеството да дойдат и да ми предложат начин за решаване на проблемите.

Високият сезон в Шабла започва от средата на месец юли и продължава до края на август. „Ниският сезон започва сега през май с празниците, които следват. Обикновено при нас сезонът приключва в края на месец септември. Първо има проблем със селата Крапец и Езерец и някои от къмпингите при Шабла и селищното образувание Кая. Там има недостиг на вода - системата е лимитирана и при по-голямо потребление, т.е. когато дойдат туристите, водоподаването е недостатъчно. Срещата за нас е много важна, защото Община Шабла иска да помогне на дружеството, за да може гостите на общината да се чувстват комфортно", коментира още той.

Източник: Агенция "Фокус"


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Торнадо се образува край бреговете на Ахтопол
Шофьор блъсна 2-годишно дете и избяга
Ето го извършителя, нанесъл побоя над млад мъж заради паркомясто ...
Лекари се борят за живота на бебе, след като майка му скочи заедн...
Ексклузивно прокурор Анчев: Готова е съдебно-медицинската експерт...
Почина детето, паднало от 5 метра в театъра в Плевен


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).