Нов модел за продажба на мартеници

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:09 / 30.01.2012
7246
Нов модел на продажба на мартеници на площада в града въвежда Община Добрич. Това съобщи Надежда Петкова, зам.-кмет "Икономическо развитие и европейски програми". За днес е насрочена втора среща между представители на общината и улични продавачи на мартеници, на която ще бъде обсъден моделът. На този етап е ясно, че трябва да се промени визията на досега използваните стелажи, подвижни маси и други съоръжения, познати от предишни години. От естетическа гледна точка досегашните решения на търговците, мнозина ще се съгласят, съвсем не отговаряха на представата за добра визия и красота, заради масово използваните дървени стелажи, подпирани с пластмасови туби, камъни и други подръчни пособия. Освен това общината е поела ангажимент след обновяването на централната пешеходна зона (площад "Свобода"), да се полагат системни грижи, за да не се нарушава целостта на облицовката и естетическия облик на зоната. Ще бъде потърсен съвместно, от община и търговци, модел, който да отговаря на двете изисквания - да щади благоустроената околна среда и да изглежда добре.

По традиция всяка година Община Добрич дава възможност на търговци да предлагат своята стока в дните преди и около 1 март, като щандовете се разполагат на открито, на един от двата централни площада в Добрич - "Демокрация" или "Свобода". За пръв път тази година видът на търговските стелажи ще бъде уеднаквен, схемата за това ще бъде одобрена от главния архитект на общината, а съвсем скоро на сайта на кметството ще бъде публикуван и регламентът за участие.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (0)

Още по темата (5):
01.03.2012 Честита Баба Марта, варненци!
29.02.2012 Варненци окупираха пазарите за мартеници
28.02.2012 Благотворително разпродават мартенички на хора с увреждания във Варна
27.02.2012 Мартениците във Варна - от 20 стотинки до 35 лева
21.02.2012 ГЕРБ организира традиционния си конкурс за най-красива мартеница
Още новини от Регионални новини:
Монаси отбелязват рождения ден на Далай Лама в Бургас
Вижте снимки на пожара край "Банево"
Последни новини за пожара край "Банево"
Голям пожар бушува край "Банево"
Катастрофа затруднява движението по АМ "Тракия"
Калин Стоянов с информация за кмета на Малорад, който бе хванат с...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).