Нова детска градина ще строят в Тополи

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:18 / 30.03.2011
894
Надяваме се чрез публично-частно партньорство да задвижим процедурата за изграждане на нова детска градина в Тополи, която ще бъде изградена на терен, който е общинска собственост. Това заяви кметицата на Тополи Ганка Димитрова. По нейните думи, през миналата година в селото са се родили над 30 деца.

"Въпреки това все още нямаме капацитет да съсдадем две яслени групи", каза Димитрова. Има искане от страна на родители, които са от Варна, но работят в Тополи техните деца да посещават детската градина. "За сега обаче ние не можем да отговорим на това искане защото нямаме капацитет", допълни кметицата и отбеляза, че броя на децата и младите хора в селото непрекъснато се увеличава. Част от бюджета на Тополи от 240 000 лв. ще бъде използван за довършване на битовата канализация, която е изградена на над 80 %. Цялостното изграждане е трябвало да започне още през миналата година, но финансовата криза е попречила. "Имаме проектна готовност и строително разрешение, в момента се сменя изпълнителя поради технически причини.

Пречиствателната станция, която се разширява по европейски проект е на наша територия - на 650 метра от селото и това допълнително ще помогне", каза Димитрова. В момента в Тополи се реализира проект на стойност 7 000 лв. за благоустрояване на парка в селото.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Шофьор блъсна 2-годишно дете и избяга
Ето го извършителя, нанесъл побоя над млад мъж заради паркомясто ...
Лекари се борят за живота на бебе, след като майка му скочи заедн...
Ексклузивно прокурор Анчев: Готова е съдебно-медицинската експерт...
Почина детето, паднало от 5 метра в театъра в Плевен
42-годишен преби възрастен мъж и съпругата му: Причината – засекл...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).