Областният управител проси пари з амост в Девня

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
11:54 / 09.02.2010
1032
Областният управител на Варна Данчо Симеонов оправи молба към Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет за отпускане на средства за ремонт на мост в община Девня. Съоръжението свързва общинския център с промишлена зона Девня и Пристанище „Варна Запад". Вследствие на обилните валежи и ниските температури през зимния сезон мостът е силно корозирал с частични разрушения на бетоновата конструкция. Със заповед на кмета на община Девня е създадена комисия, която е извършила оглед на моста и е констатирала пропуквания по конструкцията, деформация на крилото от северозападната страна в резултат на което е преустановено преминаването по моста на МПС с принудително пренасочване на маршрута през територията на ТЕЦ „Девня" АД. Община Девня спешно е изготвила инвестиционен проект, чиято количествено-стойностна сметка е в размер на 79 165,39 лв.

„С Вх. № 02-07-2471/10.12.2009 г. община Девня е внесла в канцеларията на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към МС, по надлежния ред Заявление с приложени комплект документи с искане за отпускане на посочената сума.

Имайки в предвид важността на моста, като пътно-транспортно съоръжение с натоварен трафик, който се явява и надлез на ж.п. линия, считам че е необходимо спешното му ремонтиране.
Моля, заявлението на община Девня да бъде разгледано по спешност на поредното заседание на Междуведомствената комисия, с очакване за положително решение за отпускане на посочената сума.", гласи писмото на Данчо Симеонов.


Виж коментарите (1)
Още новини от Регионални новини:
Калин Стоянов ще бъде втори в листите на "ДПС-Ново начало" в Бург...
Торнадо се образува край бреговете на Ахтопол
Шофьор блъсна 2-годишно дете и избяга
Ето го извършителя, нанесъл побоя над млад мъж заради паркомясто ...
Лекари се борят за живота на бебе, след като майка му скочи заедн...
Ексклузивно прокурор Анчев: Готова е съдебно-медицинската експерт...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).