Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Община Девня обучава и приобщава близо 1600 деца и хора в неравностойно положение
Автор: Екип Varna24.bg 14:56 / 03.10.2013Коментари (2)1207
©
Община Девня стартира пилотен за страната проект по схема "Интегра" на Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси". По него в продължение на 2 години близо 1600 човека от Девня ще бъдат обхванати в редица мерки за подобряване на достъпа до заетост, образование, социално включване и трайна десегрегация. Дейностите са насочени към деца и младежи с риск от отпадане от образователната система, хора с увреждания и представители на уязвими социални групи. Проектът "Интегриран живот в общността за децата и лица в неравностойно положение от община Девня" беше представен на пресконференция днес в Областния информационен център - Варна.

Девня е една от трите пилотни общини в страната по процедура "Интегра" заедно с Видин и Дупница и първата, която стартира изпълнението на проекта си. Той е уникален, защото обхваща едновременно няколко приоритетни направления на оперативната програма и позволява да се работи комплексно с цели семейства - и с децата, и с родителите за преодоляване на социалната им изолация, заяви ръководителят на проекта Николай Великов.

Проектът а на стойност 1,749 милиона лева. По него се предвижда 350 безработни да преминат професионални обучения, курсове по компютърна грамотност или чужд език. 99 от тях впоследствие ще бъдат назначени на работа за срок от 1 година в различни звена на община Девня.

Дейностите акцентират и върху проблема с ранното отпадане на децата от училище. В продължение на 8 месеца във всички 6 детски градини и училища в общината ще се провеждат индивидуални и групови консултации, както и беседи с деца и младежи, които не посещават учебни занятия, с техните родители, преподаватели и директори на детските и учебни заведения. В тези мерки ще бъдат привлечени общо 450 деца и младежи, 250 родители и 100 учители. Предвиждат се също допълнителни извънкласни занимания с изоставащите ученици, за които има риск да изпаднат от училище, както и групи за деца със специални образователни потребности. Планирано е създаването на клубове по интереси, организиране на зелено и снежно училище, кариерно консултиране, беседи на социално-здравна тематика в детските градини и училища, ограмотителни курсове за възрастни.

В пресконференцията участваха представители на община Девня, партньорите й по проекта от детски градини, училища и неправителствени организации. Присъстваха също регионалният координатор на Министерството на труда и социалната политика за Варненска област Снежана Ангелова и заместник-кметът на Девня Ели Иванова.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Г-н, кмете, как ги избрахте тия председатели.Познавате ли го този Николай Великов.Без образование, без ценз, без мозък.Такива ли хора източват парите от програмите.Това е човек който е свръх неадекватен.Знаете ли къде и какво е работил.Какво може да се очаква от него.
Aнонимен
на 09.10.2013 г.
+1
 
 
Кметът на Девня - Кузев си намери още едно място да се налапа. Вече 3млн не се знаят къде са похарчени но продължава с далаверите кмата ни. Всички хора които по един или друг начин са били включени по програми за заетост, чрез ерворифинансиране, общината Девня на няколко пъти доведе до отчаяние тези хора, защото забавяше заплатите им с месец, парите се насочваха за покриване на странични харчове. Кмета на Девня да се насочи към реални неща, като да асфалтира пътищата в града, да спре съществуване на онзи център за инвалиди с който целенасочено източва бюджената на общината с 300хил на година и т.н Щял да интегрира малцинствата... 8 години един камък върху камък не е сложил.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Борба за влияние в Близкия Изток
Отношенията София-Скопие
Ремонти във Варна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: